Evde Kolay Lahmacun Yapmanın Püf Noktaları

Lahmacun, toplumumuzun vazgeçilmezi olan lezzetli bir yemektir. Restoranlarda sıkça tükettiğimiz bu lezzeti evde de kolaylıkla hazırlayabiliriz. Lahmacun yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar ve malzemelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Ev yapımı lahmacun, aile bireyleriyle keyifli bir akşam yemeği için harika bir seçenektir.

Lahmacun Fırında Nasıl Yapılır?

Ülkemizde çok sevilen bir yemek türü olan lahmacun, evlerde fırında da kolaylıkla pişirilebilmektedir.

Fırında Lahmacun İçin Malzemeler

Hamur için gerekli malzemeler: 3 su bardağı un, 280 gram su, 1 çay kaşığı tuz.

İç Harç Malzemeleri

150 gram kıyma, 1 domates, 2 sivri biber, 1 çarliston biber, 1 kapya biber, yarım demet maydanoz, yarım soğan, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı sumak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı.

Garnitür Malzemeleri

Yarım soğan, yarım demet maydanoz, 1 domates, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Fırında Lahmacun Pişirme Süreci

Fırında lahmacunlar, önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında yaklaşık 7 dakika içinde pişmektedir.

En Güzel Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun yapmak için öncelikle hamur hazırlanmalı ve ardından iç harç malzemeleriyle doldurularak fırına verilmelidir.

Fırında Lahmacun Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fırında lahmacun yaparken iç harcı robottan geçirip suyunu süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Ayrıca lahmacun hamurunun ince olması önemlidir.

Lahmacunun Kalorisi

Lahmacun, 50 gramında 80 kalori, 105 gramında ise 327 kalori bulunmaktadır.

İLGİLİ HABERLER