Artemisbet
18 Temmuz 2025
İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Dünya Trump, Coca-Cola'nın formülünü değiştiriyor: Mısır şurubu yerine pancar şekerine geçiş!

Trump, Coca-Cola'nın formülünü değiştiriyor: Mısır şurubu yerine pancar şekerine geçiş!

Coca-Cola'nın 1980'den beri kullandığı mısır şurubu formülü Trump'ın açıklamasıyla değişiyor. Yöneticilerden teşekkür alan Trump, yeni tadın fark yaratacağını söyledi. ABD'de pancar şekerine geçiş yapılacak. Farklı ülkelerde ise farklı tatlandırıcılar kullanılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

1980 yılından bu zamana içeriğinde mısır şurubu kullanılan Coca-Cola'nın formülü tamamen değişiyor. Trump, ABD'de artık pancar şekerine geçileceğini açıkladı. Yeni tadın fark yaratacağını söyleyen Trump, bu kararı Truth Social platformunda duyurdu.

YÖNETİCİLERDEN TRUMP'A TEŞEKKÜR

Coca-Cola yöneticilerine teşekkür eden Trump, bu adımın çok iyi olduğunu ve tadının da güzel olacağını söyledi. Trump'ın günde çok sayıda Coca-Cola Light tükettiği de biliniyor. Hatta Oval Ofis'te kendisine bastığında kola getiren bir "light kola düğmesi" bulunuyor.

45 YIL SONRA İÇERİĞİ DEĞİŞİYOR

45 yıldır mısır şurubuyla tatlandırılan Coca-Cola artık şeker pancarı ile tatlandırılacak. Fakat bu içerik değişimi uzun süredir tartışmaları da beraberinde getirdi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ise katkı maddeleri konusunda esnek tutumu nedeniyle sıkça eleştiriliyor.

HER ÜLKEDE FARKLI BİR FORMÜL KULLANILIYOR

Meksika ve bazı Latin Amerika ülkelerinde kamış şekeri, Avrupa’da ise pancar şekeri kullanıyor. Türkiye’de ise pancar şekeri ile fruktoz-glikoz şurubu, üretim planlamasına bağlı olarak tercih ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *