Artemisbet JOJOBET
28 Temmuz 2025
İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Dünya İspanya'da Ceuta'ya Yüzerek Gelen Göçmenler İçin Yardım Çağrısı: "Devlet Meselesi ve Çözülmeli!"

İspanya'da Ceuta'ya Yüzerek Gelen Göçmenler İçin Yardım Çağrısı: "Devlet Meselesi ve Çözülmeli!"

İspanya'nın Ceuta'ya yapılan göç akını sürüyor. Sivil Muhafız ekipleri, 54 çocuk ve 30 yetişkinin denizde yüzerken kurtardı. Ceuta yönetimi, göç baskısı nedeniyle merkezi hükümetten destek istedi. İspanya, 2021'den bu yana 700 bin göçmene yasal statü sağladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İspanya’nın kamu yayımcısı RTVE’nin paylaştığı görüntülerde, 54 çocuk ve 30 yetişkinin dalgalı denizde yüzerek Ceuta’ya ulaşmaya çalıştığı görüldü. Sivil Muhafız (Guardia Civil) ekipleri bazı göçmenleri botlarla kurtardı, çoğu ise yüzerek kente geçti.

Independent'ın aktardığı habere göre; göçmenler geçici barınma merkezlerine alınırken Ceuta yönetimi, göç baskısı nedeniyle merkezi hükümete destek çağrısı yaptı. Ceuta bölgesel yönetiminden Juan Rivas, “Bizi yalnız bırakmayın. Bu bir devlet meselesi ve çözülmeli” dedi.

Geçen yıl 26 Ağustos’ta yüzlerce göçmen, sisin bastırmasını fırsat bilerek Ceuta’ya yüzerek ulaşmaya çalışmıştı. 2021’de ise bir erkek çocuğunun plastik şişeler üzerinde Ceuta’ya geçmeye çalışması dikkat çekmişti.

MELİLLA VE CEUTA: AB’NİN AFRİKA’DAKİ SINIR KAPILARI

Ceuta, Kuzey Afrika’daki tek İspanyol toprağı değil. Melilla ile birlikte Avrupa Birliği’nin Afrika’daki kara sınırını oluşturuyor. Her iki kentte yaklaşık 85 bin kişi yaşıyor. Üç yıl önce Melilla sınırında çitleri aşmaya çalışan göçmen izdihamında en az 23 kişi hayatını kaybetmişti.

İSPANYA’NİN GÖÇ POLİTİKASİ

Fas vatandaşları, çocuk değilse ya da iltica talebi yoksa hızlıca geri gönderiliyor. Diğer ülke vatandaşları ise geçici barınma merkezlerinde birkaç gün kaldıktan sonra serbest bırakılıyor.

Başbakan Pedro Sanchez liderliğindeki hükümet, 2021’den bu yana yaklaşık 700 bin düzensiz göçmene yasal statü sağladı. Göçmenler tarım, inşaat, turizm ve sağlık sektörlerinde istihdam açığını kapatıyor. Ancak ülkedeki yüzde 10’luk işsizlik oranı ve göçmen politikaları bazı kesimlerce eleştiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *