meritbet
02 Kasım 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Ekonomi "Balıkesir'de Kırmızı Et Üretiminde Yenilik: 'Kırmızı Ette Yerel Lezzet Balıkesir Kuzusu'!"

"Balıkesir'de Kırmızı Et Üretiminde Yenilik: 'Kırmızı Ette Yerel Lezzet Balıkesir Kuzusu'!"

TÜRKYED Başkanı Nihat Çelik, farklı illerden getirilen kuzuların Balıkesir'de kesilip 'Balıkesir kuzusu' etiketiyle satıldığını iddia etti. Üreticiden 550 liraya alınan etin market ve kasaplarda 1.100 liraya kadar çıkarak gizli zam yapıldığını belirtti. Çelik, vatandaşların aldığı etin asıl üretim yerini anlamanın zor olduğunu dile getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kırmızı Ete Yansıyan Fiyat Artışlarının Arkasındaki İddialar

Kırmızı et fiyatlarındaki son artışların ardında, Tarımsal Üretim ve Küçükbaş Yetiştiricileri Derneği (TÜRKYED) Genel Başkanı Nihat Çelik'in iddialarıyla gündeme geldi. Çelik'e göre, bazı aracılar farklı illerden getirilen kuzuları Balıkesir'de keserek 'Balıkesir kuzusu' etiketiyle satışa sunarak fiyatları yükseltiyor.

Manipülasyon İddialarıyla İlgili Detaylar

Üreticiden 550 liraya alınan kuzu etinin, Balıkesir'de kesilip 'Balıkesir kuzusu' etiketiyle piyasaya sürülmesi sonucu fiyatının 1.100 liraya kadar çıktığı belirtiliyor. Çelik, Karaman, Konya, Niğde ve Ankara gibi illerden getirilen kuzuların Balıkesir'de kesilip tekrar piyasaya sürüldüğünü ifade etti.

Üretici ve Tüketiciyi Zarara Uğratan Durum

Çelik, Balıkesir'deki küçükbaş hayvan varlığının İstanbul'un günlük tüketimini dahi karşılamayacak seviyede olduğunu belirterek, bu durumun sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Üreticinin ve tüketicinin zarar gördüğünü dile getiren Çelik, etiketleme konusundaki sorunun güveni zedelediğini söyledi.

Etiketleme ve Güven Sorunu

Çelik'in açıklamalarına göre, mezbaha sertifikasından başka etin menşeini anlamanın mümkün olmadığı bu durum, tüketicilerin güvenini sarstığı gibi fiyatları da arttırıyor. 'Balıkesir kuzusu' etiketiyle satılan etlerin gerçekte farklı illerden getirilip Balıkesir'de kesildikten sonra piyasaya sürülmesi, sektörde güven problemine neden oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *