Artemisbet
16 Temmuz 2025
İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Ekonomi Renault'un 2025 Hedefleri Aşağı Çekildi, Hisseler Yüzde 17 Değer Kaybetti

Renault'un 2025 Hedefleri Aşağı Çekildi, Hisseler Yüzde 17 Değer Kaybetti

Renault, 2025 hedeflerini düşürdü ve hisseleri yüzde 17'den fazla değer kaybetti. Şirket, Avrupa pazarındaki zorluklar ve düşen satışlar nedeniyle marj hedefini yüzde 6,5'e çekti. Analistler, şirketin uzun vadeli performansının Avrupa'daki zorluklarla mücadelede belirleneceğini belirtiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Fransız otomotiv üreticisi Renault, Haziran ayı satışlarındaki zayıflık ve Avrupa pazarındaki genel daralma nedeniyle 2025 hedeflerini aşağı çekti. Bu açıklamanın ve yönetim değişikliğinin ardından şirketin hisseleri yüzde 17'den fazla gerileyerek 33,90 euro seviyesine düştü.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2025 yılına ilişkin işletme marjı hedefi, daha önce açıklanan "en az yüzde 7" seviyesinden yüzde 6,5'e indirildi. Ayrıca, yılın ilk yarısında yalnızca 47 milyon euro (yaklaşık 54,5 milyon dolar) serbest nakit akışı elde edilebildiği bildirildi.

Renault, geciken ödemeler ve Avrupa’daki binek otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki daralmaya bağlı olarak yaklaşık 900 milyon euro düzeyinde negatif işletme sermayesi ihtiyacı doğduğunu belirtti.

Bu gelişmelerin ardından hisse fiyatı, önceki günkü 41,26 seviyesinden hızla gerileyerek 33,90 seviyesine düştü ve teknik analizde GAP (fiyat boşluğu) oluşmasına neden oldu. Bu boşluğun ilerleyen günlerde fiyat hareketleriyle kapanabileceği öngörülüyor.

Şirket, yılın ikinci yarısında maliyetleri düşürerek marjlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Ancak bazı analistler, Avrupa pazarında süregelen yapısal zorlukların Renault'nun performansı üzerinde uzun vadeli baskı oluşturabileceğine dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *