
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığını tehlikeye atan ve hileli içeriklerle piyasaya sürülen ürünlerin markaları kamuoyuna açıkladı.

Son yapılan testlerde; dana kıyma ve sucukta kanatlı eti, Adana kebapta kalp ve baş eti kullanımı, ayrıca zeytinyağı yapımında çeşitli usulsüzlükler tespit edildi.
İşte sağlığı tehlikeye düşürecek olan, taklit ve tağşiş listesine en son eklenen ürünler ve markalar...

Zeytinyağı kategorisinde yapılan denetimlerde, ürünlerin kalitesini düşüren ve tüketiciyi aldatan karışımlara rastlandı. Natürel sızma zeytinyağlarının içerisine tohum yağlarının karıştırıldığı tespit edildiği gibi, bazı ürünlerde daha düşük kaliteli zeytinyağı karıştırma usulsüzlüğüne de rastlandı.
Bal kategorisinde yapılan incelemelerde ise süzme çiçek balı başta olmak üzere çeşitli bal ürünlerinde taklit veya tağşiş yapıldığı belirlendi.

Denetimlerde, dana kıyma ve sucuklarda kanatlı et karışımı, Adana kebapta baş ve kalp eti kullanımı ile bazı salam türlerinde mekanik olarak ayrılmış kanatlı et tespit edildi.

Dana kıymada kanatlı eti tespiti yapıldığı,
Dana sucukta kanatlı eti tespiti yapıldığı,
Hamburger köftede (kuzu ve dana eti) kanatlı eti tespiti yapıldığı,,
Büfe tipi piliç salamda mekanik ayrılmış kanatlı eti bulunduğu,,
Isıl İşlem Görmüş Dana Sucukta sakatat (baş eti) tespit edildiği,
Etli Ekmek Harcında sakatat (kalp) tespit edildiği belirlendi.

Bitkisel karışımlı macunlarda da ilaç etken maddesi tespit edildi.