13 Ekim 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel 90 yaşına kadar zihinsel olarak keskin kalmayı sağlayan sırrı çözdüler!

90 yaşına kadar zihinsel olarak keskin kalmayı sağlayan sırrı çözdüler!

Alzheimer hastalığı ilerleyen yaşlarda hafıza kaybına neden olan bir bilişsel rahatsızlıktır. Yaşlı bireylerin sıkça karşı karşıya kaldığı u rahatsızlıktan korunmak ve ilerleyen yaşlarda bile genç bir beyne sahip olmak için tüketilmesi gereken besnler uzmanlar tarafından açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Alzheimer hastalığı ve demans gibi bilişsel rahatsızlıklar genellikle yaşlılık döneminde ortaya çıkan ve genellikle hafızayı etkileyen rahatsızlıklardır.

Uzmanlardan Gelen Öneriler

Uzmanlar, belirli gıdaların tüketilmesinin Alzheimer hastalığı riskini azaltabileceğini belirtiyorlar. Bu doğal besinleri diyetlerine dahil edenler, ilerleyen yaşlarda bile zihinlerini daha dinç tutabiliyorlar.

Zeytinyağı

Zeytinyağı, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bir yağ türüdür ve beyin hücrelerini oksidatif stresten koruyan antioksidanlar içerir. Ayrıca, hafızayı güçlendiren yağ asitleri bakımından zengindir ve Alzheimer riskini azaltmada etkili olabilir.

Ceviz

Ceviz, omega-3 yağ asitleri ve E vitamini açısından zengin bir besindir. Beyin hücrelerinin sağlığını destekler ve düzenli tüketildiğinde hafıza kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, cevizde bulunan polifenoller sinir hücrelerini korur.

Yaban Mersini

Yaban mersini, antosiyanin adı verilen güçlü antioksidanlar içerir. Bu bileşikler beyin hücrelerinin iletişimini güçlendirir ve iltihaplanmayı azaltır. Düzenli yaban mersini tüketimi öğrenme ve hafıza fonksiyonlarını destekleyebilir.

Zerdeçal

Zerdeçalın içeriğinde yer alan kurkumin madde, beyin iltihaplarını azaltabilir ve sinir hücrelerinin yenilenmesini teşvik edebilir. Alzheimer hastalığıyla ilişkili plak oluşumunu da önleyebilir. Yemeklere az miktarda zerdeçal eklemek uzun vadede koruyucu olabilir.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Folik asit, K vitamini ve lutein bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler, beyin fonksiyonlarını destekleyebilir ve yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi yavaşlatabilir. Günlük olarak tüketmek hafıza ve dikkat üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir.

Yağlı Balıklar

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan yağlı balıklar da beyin fonksiyonlarını destekleyebilir ve yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi yavaşlatabilir. Düzenli olarak tüketmek hafıza ve dikkati olumlu yönde etkileyebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *