deneme bonusu veren siteler balmoral resort Artemisbet JOJOBET
02 Ekim 2025
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Adıyaman Mutfağından Lezzet Şöleni: Besni Tavası Tarifi ve Püf Noktaları!

Adıyaman Mutfağından Lezzet Şöleni: Besni Tavası Tarifi ve Püf Noktaları!

Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni bölüm Adıyaman Besni Tava tarifi verildi. 2 Ekim Perşembe günü Adıyaman Besni Tava yapımı için tezgah başına geçildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Gelinim Mutfakta Yarışması Yeni Bölümle Başladı

Ev hanımlarını ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta yarışmasında heyecan dolu bir yeni bölüm başladı. Bu seferin yıldızı ise Adıyaman Besni Tava tarifiyle dikkat çekti. 2 Ekim Perşembe günü izleyiciler, en sevdikleri yemeklerden biri olan Adıyaman Besni Tava'nın yapımını keyifle izledi.

Adıyaman Besni Tava Tarifi

Adıyaman Besni Tava yapımı için gerekli malzemeler şunlardır: 750 gram kuzu kuşbaşı, 3 adet patlıcan, 5-6 adet domates, 1 baş sarımsak, 5 adet kırmızı kapya biber, 7-8 adet yeşil biber, 50 gram kuyruk yağı, tuz ve pulbiber. Yemeğin yapımı oldukça basittir ve sonuç enfes bir lezzettir.

Yapılışı

Adıyaman Besni Tava'nın yapımı oldukça kolaydır. İlk adım olarak patlıcanları şeritler halinde soyup küp küp doğrayın. Ardından tepsiye patlıcanları yerleştirin. Küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri patlıcanların üzerine dizin. Domatesleri de küçük parçalar halinde kesip en üste yerleştirin.

Sonrasında üzerine kuşbaşı kuzu etlerini yerleştirin ve kuyruk yağını ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra tüm malzemelerin üzerini alüminyum folyoyla kapatıp fırına verin. 200 derecede pişirdiğiniz Adıyaman Besni Tava'yı sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Adıyaman Besni Tava'yı deneyen herkese enfes bir lezzet şöleni dileriz. Gelinim Mutfakta'nın bu özel tarifiyle sevdiklerinizi şaşırtabilir, sofralarınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *