07 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Bol köpüklü kahvenin sırrı ne şeker ne de kısık ateş...

Bol köpüklü kahvenin sırrı ne şeker ne de kısık ateş...

Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırrı yıllardır yanlış biliniyor! Ne kısık ateş ne de şeker... Usta baristalara göre asıl farkı yaratan şeyi açıkladı. Peki en lezzetli Türk kahvesi için başka nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte herkesin bilmesi gereken o püf noktalar!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Türk Kahvesi Yapımının Püf Noktaları

Türk kahvesi yapmak bir sanattır ve doğru tekniklerle mükemmel bir lezzet elde etmek mümkündür. Ancak, çoğu zaman istenilen köpük ve lezzeti yakalamak zor olabilir.

Doğru Su Kullanımı Önemli

Uzmanlara göre, kahvenin kalitesi suda gizlidir. Kahve yaparken musluk suyu yerine, klorsuz ve soğuk içme suyu kullanmak köpüğün oluşumunu arttırır ve acılığı önler.

Taze Çekilmiş Kahve Kullanın

Türk kahvesi yaparken taze çekilmiş kahve kullanmak önemlidir. Kahve tanelerinin tazeliği, kahvenin aromasını ve lezzetini arttırır.

Yavaşça Dökme Tekniği

Kahveyi fincana yavaşça dökmek, köpüklü bir kahve elde etmek için önemlidir. Acele etmeden kahveyi dökmek, tadınıza doyulmaz bir deneyim sunar.

Kahve Severler için Öneri

Eğer gerçek bir Türk kahvesi deneyimi yaşamak istiyorsanız, yukarıdaki püf noktalarını mutlaka uygulamalısınız. Doğru su, taze kahve ve doğru dökme tekniğiyle mükemmel bir Türk kahvesine sahip olabilirsiniz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *