07 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Evde kıyma hazırlamanın pratik ve hijyenik yöntemi!

Evde kıyma hazırlamanın pratik ve hijyenik yöntemi!

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar kasaplara akın ederken, evde kıyma çekmenin pratik ve hijyenik yöntemi merak konusu oldu. İşte kıyma hazırlamanın en kolay yolu...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, mutfaklarda et hazırlıkları hız kazanmaya başladı. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte, etlerin nasıl değerlendirileceği konusu da gündemde. Özellikle kıyma haline getirilen etler, bayram sonrası yemeklerde sıklıkla tercih ediliyor.

Evde Kıyma Hazırlamanın Püf Noktaları

Eğer kasap sıralarından ve hijyen kaygısından uzak durmak istiyorsanız, evde kıyma hazırlamak pratik bir çözüm olabilir. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey bir mutfak robotu.

Etleri Önce Dondurun, Sonra Çekin

Etleri kıyma haline getirmeden önce iri kuşbaşı şeklinde doğrayarak dondurucuda bekletmek kıymanın daha homojen olmasını sağlar. Etin hafif sertleşmesi, mutfak robotunda daha kolay çekilmesini sağlar.

Robotu Yavaş ve Küçük Porsiyonlarla Çalıştırın

Mutfak robotuna tüm eti birden değil, azar azar ve küçük porsiyonlar halinde koyarak çalıştırmak, kıymanın dokusunun korunmasını sağlar. Bu sayede, kıyma daha sağlıklı ve taze olacaktır.

Kıyma Artık Evde Daha Hijyenik ve Kolay

Evde kıyma hazırlamak, hijyen açısından daha güvenli olmanın yanı sıra zaman kazandırır. Ayrıca kasaba gitmeye gerek kalmadığı için sıra beklemek zorunda kalmazsınız. Hem köfte yapımında hem de yemeklerde kullanabileceğiniz ev yapımı kıyma, bayram sofralarınıza lezzet katar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *