05 Ekim 2025
İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Mersin'e gitmenize gerek kalmadı! Ustalara taş çıkartan, ev yapımı tantuni tarifinin tüm sırları…

Mersin'e gitmenize gerek kalmadı! Ustalara taş çıkartan, ev yapımı tantuni tarifinin tüm sırları…

Mersin’in yöresel lezzeti olan tantuniye Türkiye’nin dört bir yanından yoğun bir ilgi var. Biz de evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz tantuni tarifi ile geldik. Hem pratik hem lezzetli! İşte evde tantuni yapımı…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ev Yapımı Tantuni Tarifi

Sofraların en sevilen lezzetlerinden biri olan tantuni, özellikle Mersin'de yaygın olarak tüketilen geleneksel bir yemektir. Sokak lezzetleri arasında da önemli bir yere sahip olan tantuni, evde kolayca yapılabilen bir lezzettir.

Tantuni İçin Malzemeler

Eti İçin: 500 gr dana biftek veya kontrfile (yağsız ve sinirsiz), 2 yemek kaşığı pamuk yağı, 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı pul biber, Tuz.

Servisi İçin: 4 adet lavaş ekmeği veya 2 adet somun ekmek, 2 adet domates, 1 adet kuru soğan, Yarım demet maydanoz, Bir tutam sumak, Limon dilimleri.

Tantuni Yapımı

Malzemeler hazırsa, evde tantuni yapmaya başlayabiliriz! İlk adım olarak eti hazırlayın.

Eti keskin bir bıçakla küçük küpler halinde doğrayın.

Eti geniş bir tencerede suyla haşlayın, suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.

Geniş bir tavada yağı ısıtın ve haşlanmış etleri kavurun.

Etlere baharatları ekleyin ve sıcak suyla lezzetlendirin.

Lavaş ekmeğini ya da somun ekmeğini tavada kızartın ve etlerle birleştirin.

Servis için lavaşın içine et, domates, soğan ve maydanoz koyun, dürüm yapın.

Püf Noktaları

Et seçiminde dana biftek veya kontrfile kullanın ve doğrama işlemini küçük yapın.

Pamuk yağı kullanarak tantuninin karakteristik lezzetini yakalayın.

Tavanın yeterince sıcak olmasına dikkat ederek etleri kavurun.

Pişirme sırasında sıcak su ekleyerek tantuninin sulu kalmasını sağlayın.

Tantuniyi hemen sıcakken servis yaparak en lezzetli halini yakalayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *