meritbet
23 Ekim 2025
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Pastırma Sıcakları Tahmin Edilenden Daha Erken Başlayacak!

Pastırma Sıcakları Tahmin Edilenden Daha Erken Başlayacak!

Pastırma sıcakları 2025 tarihi, değişiklik gösteren hava sıcaklıkları ile gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde etkili olan serin ve yağışlı hava, yeni haftayla beraber yerini güneşli ve ılık bir havaya bıraktı. Pastırma yazı ise kış mevsimi öncesinde kendini gösteren son sıcak havaları ifade ediyor. 2025 Pastırma yazı bu ay mı? Pastırma sıcakları ne zaman, kaç gün sürer?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Pastırma Sıcakları Nedir?

Pastırma sıcakları, sonbahar mevsiminde birdenbire yükselen sıcaklıkların neden olduğu bir doğa olayıdır. Genellikle Ekim ve Kasım aylarında ortaya çıkan bu olay, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla kendini gösterir.

Pastırma Sıcakları Ne Zaman Başlar ve Ne Zaman Biter?

Pastırma sıcakları, genellikle sonbaharın ortalarında, yani Ekim sonu ile Kasım ortası arasında yaşanır. Türkiye'de bu dönem, çoğunlukla Kasım ayının ilk iki haftasında gözlemlenir. Ancak hava koşullarına bağlı olarak başlama ve bitiş tarihleri değişiklik gösterebilir.

Pastırma Sıcaklarının Anlamı

Pastırma yazı terimi, pastırmanın bu dönemde yapıldığı gelenekten gelir. Bu dönemde gece ve gündüz sıcaklık farkları en yüksek seviyededir. Gündüzleri yüksek sıcaklık nedeniyle etin gözenekleri açılır, geceleri ise soğukla birlikte kapanır. Bu durum, pastırmanın lezzetini artırır.

Pastırma Sıcakları Dünyada Nasıl Adlandırılır?

Dünya çapında pastırma sıcakları farklı isimlerle anılır. Almanya'da "kocakarı yazı", İsveç'te "Azize Birgitta yazı", Amerika Birleşik Devletleri'nde ise "Yerli yazı" veya "Indian summer" olarak adlandırılır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *