Artemisbet JOJOBET
28 Ağustos 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Şerbetli Türk Tatlısı Şekerpare: Pratik Hazırlanışıyla Sofraların Gözdesi!

Şerbetli Türk Tatlısı Şekerpare: Pratik Hazırlanışıyla Sofraların Gözdesi!

Ağızda lokum gibi dağılan, kıvamıyla herkesi mest eden şekerpare tatlısını evde pratik bir şekilde hazırlamak mümkün. Altın sarısı görüntüsü, mis gibi tereyağı kokusu ve şerbetiyle buluştuğunda ortaya çıkan enfes şekerpare lezzeti sofralara şölen yaşatıyor. Üstelik denenmiş şekerpare tarifinin en önemli püf noktası şerbeti soğuk dökmek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan şekerpare, hem pratik hazırlanışı hem de ağızda dağılan kıvamıyla sofraların gözdesi.

Altın sarısı rengi ve mis kokusuyla davet sofralarında baş köşeye oturan bu tatlı, püf noktaları doğru uygulandığında lokum gibi yumuşacık oluyor.

Hamur ne kadar yumuşak olursa tatlınız o kadar ağızda dağılır.

Tatlının dağılmaması ve şerbeti iyi çekmesi için fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökün.Üzerine yumurta sarısı sürmek tatlıya parlak ve iştah açıcı bir görüntü verir.125 g tereyağı (oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurtaYarım su bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)1 adet yumurta sarısıBadem veya fındık (isteğe bağlı)3 su bardağı toz şeker3,5 su bardağı suBirkaç damla limon suyuSu ve şekeri bir tencereye alın.

Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.

Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, arzu ederseniz badem ya da fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Şerbetini çekmesi için tepsinin üzerini bir kapakla örtüp 2-3 saat dinlendirin.

Dinlenen şekerparelerinizin üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.

Ağızda lokum gibi dağılan, tam kıvamında bu tatlı, misafir sofralarınızın en sevilen lezzeti olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *