06 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Sıcak Havalarda Etlerin Saklanması Hayati Önem Taşıyor

Sıcak Havalarda Etlerin Saklanması Hayati Önem Taşıyor

Uzmanlar, Kurban Bayramı öncesi uyarıyor: Sıcak havalarda kesilen etlerin uygun şekilde saklanmaması enfeksiyon riskini artırabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Uzmanlar Uyarıyor: Sıcak Havalarda Etlerin Saklanması Hayati Önem Taşıyor

Kurban Bayramı yaklaşırken uzmanlar, sıcak havalarda etlerin doğru koşullarda saklanmaması durumunda bakteriyel enfeksiyon tehlikesine dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Hüsrev Diktaş: Bozulan Etler Ciddi Hastalıklara Davetiye Çıkarabilir

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, bozulmaya başlayan etlerin salmonella gibi ciddi hastalıklara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Hijyenik Kesim ve Doğru Saklama Önemli

Kurban etlerinin mutlaka hijyenik ortamlarda ve deneyimli kişiler tarafından kesilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Diktaş, "Çıplak elle yapılan temas ya da hijyensiz koşullar, şarbon gibi ciddi enfeksiyonlara kapı aralayabilir" dedi.

Etlerin Saklanması İçin Öneriler

Etlerin oda sıcaklığında uzun süre bekletilmesinin büyük risk oluşturduğunu vurgulayan Diktaş, “Kesim sonrası etler 2 saat içinde buzdolabına alınmalı, hemen yenmeyecekse -18 derecede dondurulmalı” dedi.

Sakatatlar ve İdrar Temasına Dikkat!

Kesim sırasında etlere idrar bulaşmasının da risk oluşturduğunu belirten Diktaş, bu durumda etin tüketilmemesinin sağlık açısından en doğru karar olduğunu söyledi. Sakatatların da temizlenmeden ya da iyi pişirilmeden tüketilmesi halinde paraziter ve viral enfeksiyonlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *