İstanbul, Dünya Makarna Günü Etkinliğine Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye, “Dünya Makarna Günü 2025 İstanbul” etkinliğine üçüncü kez ev sahipliği yapacak. 15 ülkeden makarna derneklerinin katılacağı iki günlük organizasyona, yerli ve yabancı toplam 250 kişi katılacak.
Basın Kahvaltısı ve Lansmanla Başlayacak
Etkinlik, 24 Ekim 2025 Cuma günü saat 10.00'da Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenecek basın kahvaltısı ve lansmanla başlayacak.
Önemli İsimler Toplantıda Hazır Bulunacak
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uysallı, yönetim kurulu üyeleri ve IPO (International Pasta Organization) Başkanı Carl Zuanelli toplantıda hazır bulunacak.
Türk Bilim İnsanları İmza Atacak
Dünya Makarna Mutabakat Bildirgesine imzasını koyacak iki Türk bilim insanı Prof. Osman Müftüoğlu ve Dilara Koçak da toplantıda yer alacak.
Türkiye'nin Makarna Tüketim Alışkanlıkları Raporu
Toplantıda Türkiye'de durum buğdayı üretimi, makarna sektörünün üretim kapasitesi ve ihracattaki dünya ikinciliği konuşulacak. Ayrıca Ipsos tarafından hazırlanan ve Türkiye makarna sektörünün ticaret ve tüketim alışkanlıklarını analiz eden rapor ilk kez açıklanacak.
Sektöre İlişkin Veriler Paylaşılacak
Etkinlik boyunca sektöre ilişkin veriler, küresel liderliğe yönelik stratejik öneriler ve değerlendirmeler basınla paylaşılacak.