15 Ekim 2025
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Uzmanlar Uyarıyor: Bu Besinleri Buzdolabında Saklamak Doğru Değilmiş!

Uzmanlar Uyarıyor: Bu Besinleri Buzdolabında Saklamak Doğru Değilmiş!

Buzdolapları her ne kadar gıdaların daha uzun süre taze ve sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor olsa da u durum her gıda için geçerli değil. Bazı gıdaları buzdolaplarında saklamak gıdanın yapısına zarar vererek kısa sürede bozulmasına yol açabiliyor. Uzmanlar buzdolaplarında saklanmaması gereken o gıdaları sıraladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Buzdolapları gıdaları taze tutmak için ideal olsa da bazı yiyecekler için uygun değildir.

Domates

Domates buzdolabında saklandığında hücre duvarları zarar görür ve meyve yumuşar.

Aromalar azalır ve lezzetini kaybeder.

Domatesler oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Patates

Patates buzdolabında saklanırsa tatlılaşır ve kararır.

Yüzeylerinde nem oluşabilir, bu da çürümeye neden olabilir.

Patatesler serin, karanlık ve havadar bir yerde muhafaza edilmelidir.

Soğan ve Sarımsak

Soğan ve sarımsak buzdolabında nemlenip küflenme riskiyle karşılaşabilir.

Kokuları diğer yiyeceklere geçebilir ve lezzetsizleşebilirler.

Soğan ve sarımsak oda sıcaklığında, hava alabilen bir şekilde saklanmalıdır.

Ekmek

Ekmek buzdolabında bayatlar ve kokuları çekebilir.

Dondurucuda saklanıp tazelenmesi daha uygun bir seçenektir.

Zeytinyağı

Zeytinyağı buzdolabında donabilir ve kristalleşebilir.

Serin, karanlık bir yerde saklanmalıdır.

Bal

Bal buzdolabında kristalleşir ve kullanımı zorlaşır.

Serin, kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.

Tropikal Meyveler

Buzdolabında saklanan tropikal meyveler olgunlaşma süreçlerini engelleyebilir.

Oda sıcaklığında olgunlaştırıp kısa süreli buzdolabında tutmak en iyisidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *