07 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Veteriner Hekimler Odası Başkanı uyardı: Kurban etini hemen tüketmeyin

Veteriner Hekimler Odası Başkanı uyardı: Kurban etini hemen tüketmeyin

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Kurban Bayramı’na saatler kala etin hemen tüketilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri

Adana'da Kurban Bayramı telaşı başlarken, vatandaşlar kurbanlık hayvanları için pazarda alışveriş yapmaya başladı. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kurban etlerinin uygun şekilde saklanması ve pişirilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurbanlık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köse, kurbanlık hayvanın kesiminden önce dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Hayvanın alınacağı yerin önemine vurgu yapan Köse, belediyelerin belirlediği satış alanlarından kurbanlık almanın sağlık açısından daha güvenli olduğunu belirtti. Ayrıca, hayvanın sağlık durumunu kontrol etmek için kulağındaki küpe ve sağlık raporunu incelemenin önemine işaret etti.

Sokaklarda Kesim Yapmanın Zararları

Sokaklarda yapılan kurban kesimlerinin hijyen ve çevre kirliliği açısından sakıncalı olduğunu vurgulayan Köse, kesim yerlerinde gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kurban atıklarının uygun şekilde imha edilmesi gerektiğini belirtti ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Kurban Eti Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Eti kesildikten sonra belirli bir süre bekletilmesi gerektiğini dile getiren Köse, etlerin uygun şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, etin iç sıcaklığının 70 derecenin üzerine çıkması gerektiğinin altını çizdi ve sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *