meritbet
25 Ekim 2025
İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Yiyenler nasıl yapıldığına inanamayacak: Artan pilavınızı çıtır çıtır cipse dönüştürün!

Yiyenler nasıl yapıldığına inanamayacak: Artan pilavınızı çıtır çıtır cipse dönüştürün!

Akşam yemeğinden kalan pirinç pilavını çöpe mi atmak üzeresiniz? Durun! Mutfak israfına son veren, bütçe dostu ve lezzetli bir çözüm var. Pilav tenceresinin dibindeki o beyaz cevheri, sadece birkaç basit adımla çıtır çıtır, baharatlı bir atıştırmalığa, yani ev yapımı pirinç cipsine dönüştürün. İşte o çok sevilen pilava ikinci bir hayat veren, sıfır atık felsefesinin en lezzetli örneği olan tarifin detayları.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Mutfakta biriken artmış pirinç pilavını değerlendirmenin harika bir yolu var! Pirinç pilavını çıtır çıtır pirinç cipsine dönüştürerek israfı önleyebilir ve lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.

Pirinç Pilavıyla Çıtır Cips Yapımı

Sıfır atık felsefesiyle uyumlu olan bu tarifle, pilav tenceresinin dibinde kalan pirinci değerlendirebilirsiniz. Sadece birkaç malzeme ile yapabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday!

Gereken Malzemeler

- Yaklaşık 2 su bardağı pirinç pilavı
- 1 tatlı kaşığı nane
- Pul biber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su

Yapılışı

Pirinç pilavını, suyla birlikte mutfak robotunda pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karıştırın. Eğer pilavınız kuruysa, su ekleyerek kremsi bir kıvam elde edin. Üzerine nane, pul biber, kekik ve kırmızı toz biber ekleyerek karıştırın.

Elde ettiğiniz pilav hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve spatula yardımıyla ince bir katman halinde yayın. Daha sonra 180 derece fırında 15-17 dakika arasında pişirin. Çıtır çıtır pirinç cipsiniz hazır!

Artan pirinç pilavını bu tarifle değerlendirerek israfı önleyebilir, lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Hem doğaya hem de cebinize dost bir tarif olan pirinç cipsi, afiyetle tüketebileceğiniz bir lezzet sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *