29 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Ev Yapımı Doğal Mayonez Tarifi: Sağlıklı ve Lezzetli!

Ev Yapımı Doğal Mayonez Tarifi: Sağlıklı ve Lezzetli!

Artık market raflarına veda etme zamanı geldi! Evde katkı maddesiz, doğal ve tam kıvamında mayonez yapmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolay. İşte mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak birkaç püf noktasıyla pratik bir tarif... Evde doğal mayonez yapmanın keyfini çıkarın!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Evde Doğal Mayonez Nasıl Yapılır?

Market raflarında çeşit çeşit mayonez markası bulunuyor ancak evde kendi mayonezinizi yapmayı hiç denediniz mi?

Malzemeler

1 adet oda sıcaklığında yumurta, 1 yemek kaşığı limon suyu (ya da elma sirkesi), 1 tatlı kaşığı hardal (isteğe bağlı), 1/2 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek ya da üzüm çekirdeği yağı tercih edilmeli).

Yapılışı

Geniş ağızlı bir kavanoz ya da derin bir kap seçin. Yumurtayı dikkatlice kırın ve içine sarısı ile beyazı birlikte olacak şekilde koyun. Üzerine limon suyu, tuz ve isteğe bağlı olarak hardalı ekleyin. En son olarak yağı ekleyin. Bu aşamada karıştırmayın!

Püf Noktaları

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli. Soğuk yumurta veya yağ mayonezinizi kesilebilir. Ayçiçek ya da üzüm çekirdeği yağı tercih ederek lezzetinizi hafif tutabilirsiniz. İlk 30 saniye blenderı hareket ettirmemek kesilme riskini azaltır. Mayoneziniz yoğun olduysa su ekleyebilir, cıvık olduysa yavaşça yağ ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *