Artemisbet
21 Temmuz 2025
İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Kastamonu'da Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı: Ekosistemi Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Kastamonu'da Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı: Ekosistemi Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Seydiler ilçesinde kınalı keklikler doğaya bırakıldı. Programı yönetenler, kekliklerin ekosistemi korumada önemli rol oynadığını vurguladı. Kekliklerin insan eliyle yetiştirilmesi nedeniyle korunmaları gerektiği belirtildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, yaban hayatını destekleme çalışmaları kapsamında kekliklerin doğaya salındığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında, Seydiler ilçesinin kırsal kesiminde kınalı keklikler, doğaya bırakıldı.

Salınan keklikler ile ekosistemin korunması hedefleniyor.

Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, programda yaptığı açıklamada, Seydiler ilçesinin yanında kent merkezi ile İhsangazi ve Hönönü ilçelerinde belirlenen köylerde 2 bin 100 adet kınalı kekliğin doğaya salındığını söyledi.

Kekliklerin kene ile mücadeledeki önemine değinen Atılkan, "Kene ile mücadelede keklikler çok ciddi popülasyon kontrol yapıyor. Amacımız sadece kene mücadelesi değil, ekosistemi korumak." dedi.

Kekliklerin insan eliyle yetiştirildiğine dikkati çeken Atılkan, "Bu hayvanlar tabiatta yetişmedi. Dolayısıyla bunlar insanlardan kaçmıyor. Kaçmadığı için de avcıların çok kolay hedefi olabiliyor. Buraları ciddi manada korumalıyız. Bunların ikinci kuşağı yabanileşecek. Korumak lazım, bölgeye avcıların girmemesi lazım." ifadelerini kullandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Ali Bozkurt ise yaban hayatını destekleme ve doğal dengeyi koruma çalışmaları kapsamında kekliklerin doğaya salındığını belirtti.

Kastamonu'nun 7 bölgesinde kekliklerin doğaya salındığını ifade eden Bozkurt, "Ekosistemin sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla bu faaliyetleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce yapmaktayız. Amacımız burada ekosistemin bütünlüğünü sağlamak ve doğadaki dengeyi korumak, keklik popülasyonunu arttırmaktır." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *