Artemisbet JOJOBET
11 Eylül 2025
İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Kışa hazırlık başladı: Kendi tarhananızı yapmaya hazır mısınız? Adım adım ev yapımı tarhana tarifi

Kışa hazırlık başladı: Kendi tarhananızı yapmaya hazır mısınız? Adım adım ev yapımı tarhana tarifi

Geleneksel lezzetimiz tarhana, kış aylarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Hazır çorbalara meydan okuyan ev yapımı tarhana, doğal ve besleyici içeriğiyle sofralardaki yerini yeniden alıyor. Peki, anneannelerimizin tarifleriyle dolu bu eşsiz lezzeti evde nasıl yapabiliriz?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Tarhana Lezzetiyle Yeniden Popülerlik Kazanıyor

Tarhana, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak günümüzde tekrar popülerlik kazanmaya başlıyor. Hazır ürünlerin pratikliğine rağmen, evde tarhana yapmanın verdiği keyif ve ortaya çıkan eşsiz lezzet, birçok kişiyi mutfaklara çekiyor.

Tarhana Nedir?

Tarhana, yoğurt, un, kırmızı biber, domates ve çeşitli baharatların fermantasyon sürecinden geçirilerek elde edilen, kurutularak muhafaza edilen bir çorbacık malzemesidir. Genellikle kış aylarında tüketilen bu besleyici çorba, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de bilinir.

Tarhana Nasıl Yapılır?

2 kg süzme yoğurt veya ev yapımı yoğurt

1 kg soğan

1 kg kırmızı kapya biber

1 kg domates

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

1 su bardağı nohut (haşlanmış)

Tuz (isteğe bağlı)

Alabildiği kadar tam buğday unu veya beyaz un

Hazırlanışı

Soğan, kırmızı biber, domates, maydanoz ve dereotu rondodan geçirilerek püre haline getirilir. Geniş bir kaba süzme yoğurt, sebze püresi, haşlanmış nohut ve tuz eklenir. Malzemeler iyice karıştırılarak yavaş yavaş un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur temiz bir bezle örtülerek serin ve karanlık bir yerde 3 ila 5 gün fermente olmaya bırakılır.

Püf Noktaları

Tarhana hamurunun fermente olması için oda sıcaklığının çok yüksek olmamasına dikkat edin. Tarhana hamuruna isteğe bağlı olarak nane, kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. Kurutma aşamasında güneş ışığından uzak tutarak tarhananın rengi ve lezzetinin korunmasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *