16 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Mangal sezonu açıldı, uzmanı uyardı: Sağlığınızı riske etmeyin! Mangal yaparken yapılan bu hata kansere davetiye çıkarıyor!

Mangal sezonu açıldı, uzmanı uyardı: Sağlığınızı riske etmeyin! Mangal yaparken yapılan bu hata kansere davetiye çıkarıyor!

Yaz aylarında artan mangal etkinlikleri sağlığı tehdit edebilir. Uzmanlar, özellikle tavuk eti ve kömürleşmiş et tüketiminin ciddi mide-bağırsak sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Mangal Sezonu Açıldı, Uzmanlar Uyarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte mangal keyfi yapanların sayısı artarken, uzmanlar sağlık konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Tavuk Eti Risk Taşıyor

Medicana Konya Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bilal Toka, yaz aylarında tavuk etinde oluşabilecek bakteriler konusunda uyarılarda bulunuyor.

Marine Edilen Etlerin Saklanması Önemli

Uzmanlar, etlerin marine edildikten sonra uzun süre açık havada bekletilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Kömürleşmiş Etler Mideyi Tahrış Edebilir

Yüksek ateşte kömürleşen etlerin mide sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu belirtiliyor.

Sebzeler ve Dengeli Beslenme Önemli

Mangal menülerinin sadece et değil, sebze ve karbonhidrat da içermesi gerektiği vurgulanıyor.

Sağlıklı Mangal İçin Öneriler

Etleri marine ettikten sonra mutlaka soğukta saklamak, eti kömürleşene kadar pişirmemek, riskli ürünleri iyi pişirmek, menüye sebze ve az miktarda karbonhidrat eklemek, sebzeleri iyice yıkamak ve yavaş yavaş yemek yemek sağlıklı bir mangal keyfi için önemli adımlar arasında yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *