Deneme Bonusu Veren Siteler
05 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Nursel ile Mutfak Bahane Mini Ekler tarifi: Mini Ekler nasıl yapılır?

Nursel ile Mutfak Bahane Mini Ekler tarifi: Mini Ekler nasıl yapılır?

Nursel’in “Mutfak Bahane” programında izleyiciyle buluşan Mini Ekler tarifi, çikolata severlerin yeni gözdesi olmaya aday. Hem göze hitap eden sunumu hem de pratik yapımıyla sosyal medyada da gündem oldu. Peki, Nursel ile Mutfak Bahane Mini Ekler tarifi: Mini Ekler nasıl yapılır? Tarif hakkında tüm detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ekranların sevilen lezzet ustası Nursel, “Mutfak Bahane” programında bu kez mini boyutlarıyla gönülleri fetheden ekler tarifini izleyicileriyle paylaştı. Pratik anlatımı ve püf noktalarıyla dikkat çeken tarif, tatlı tutkunlarından tam not aldı.

Nursel ile Mutfak Bahane - Mini Ekler 
Mini ekler, klasik Fransız tatlısının minyatür haliyle hem çay saatlerinizi taçlandırır hem de özel günlerde zarif sunumlar yapmanıza olanak tanır. Kremasıyla damakları şenlendiren, çikolata sosuyla göz dolduran bu tarif, mutfakta bahaneye yer bırakmıyor!

Hamuru İçin
1 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
Kreması İçin
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin
Üzeri İçin
100 gram bitter çikolata
100 ml krema

Hamurun Hazırlığı
Tencereye suyu ve tereyağını alıp kaynatın. Kaynayınca unu ekleyin, tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak toparlanana kadar kavurun. Hamur pürüzsüz hale gelince ocaktan alıp soğutun. Ardından yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın.

Şekil Verme
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar, üzeri altın rengi alana dek pişirin.

Krema Yapımı
Süt, un, nişasta, şeker ve yumurtayı tencerede karıştırarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilini ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

Çikolata Sos
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, üzerine kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.

Montaj
Soğuyan eklerleri ortadan ikiye kesin. İçlerine krema sıkın. Üzerlerine çikolata sos gezdirin. Dilerseniz file badem ya da toz fıstıkla süsleyin.

Püf Noktası
Hamur kıvamınız topaklıysa, fırında güzel kabarmaz. Unu ekledikten sonra homojen ve parlak bir kıvam alana kadar sabırla kavurun. İşin sırrı sabırda!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *