Deneme Bonusu Veren Siteler
10 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Şişkinliği Azaltmak İçin Kahvaltıda Mutlaka Tüketilmesi Gereken 3 Besin Önerisi

Şişkinliği Azaltmak İçin Kahvaltıda Mutlaka Tüketilmesi Gereken 3 Besin Önerisi

Vücudunuzda şişkinlik ve ödem gibi sorunlar yaşıyorsanız, kahvaltıda tüketebileceğiniz üç gıda bulunmaktadır. Bu gıdaların tüketilmesi, sindirimi kolaylaştırarak şişkinlik ve ödemi azaltmaya yardımcı olabilir. Bu gıdaları kahvaltınızda tercih ederek vücudunuzun daha rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İş arkadaşım, ofise küçük bir kavanoz kefir, yaban mersini ve ev yapımı granola ile gelmeye başladığından beri kahvaltısı ilgimi çekiyor.

Kefir

Görünüşe göre bu üçlü kombinasyon yalnızca antioksidan ve anti-enflamatuar özellikler açısından zengin olmakla kalmıyor, aynı zamanda çoğumuzun yaşadığı iç ve dış enflamasyonu -şişkinlik ve sıvı tutulması gibi- hafifletmeye de yardımcı olabiliyor.

Meyveler

Bu sağlıklı kahvaltıyı hazırlamaya nasıl başladığını sorduğumda, “Bunu yediğimden beri midem çok daha az şişiyor ve daha uzun süre tok hissediyorum” dedi. “Önceden kefir yerine hindistan cevizi yoğurdu kullanıyordum ve yemekten iki saat sonra kendimi aç hissediyordum.”Peki, bu üç bileşenli anti-enflamatuar kahvaltı neden bu kadar etkili?

Kuruyemişler ve Kurutulmuş Meyveler

Kefir, bağırsak mikrobiyomunu destekleyerek sindirimi iyileştirmeye yardımcı olur. Beslenme uzmanı Laura Parada, kefirin içeriğindeki bakterilerin şekerle beslendiğini ve böylece kan dolaşımına giren şeker miktarını azaltmaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. “Kefir tüketmek, kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesine katkı sağlayabilir” diyor.

Kuruyemişler ve Kurutulmuş Meyveler

Yaban mersini, böğürtlen, ahududu gibi meyveler güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Üstelik dondurulduklarında bile bu faydalarını kaybetmezler. Dr. Vincent Mera, düşük yağ oranına sahip olması, oksidatif strese karşı koruma sağlaması ve “dikkate değer” anti-enflamatuar gücü nedeniyle özellikle yaban mersinini öneriyor.

Kuruyemişler ve Kurutulmuş Meyveler

Badem ve ceviz gibi kuruyemişler, kolesterolü ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Clínica Neogenia'dan beslenme uzmanları Alicia Salido ve Raquel Santos, bademin daha kalorili olmasına rağmen (30 gramında yaklaşık 160-170 kalori, yani 20-25 adet badem) ölçülü tüketildiğinde çoğu insan için faydalı olduğunu belirtiyor.

Granola

Arkadaşım yemek yapmayı çok sevdiği için granolasını kendisi hazırlıyor. Ceviz, badem, yulaf ve tohumları bir araya getirerek, üzerine biraz baharat, tuz ve bal ekleyip fırında birkaç dakika pişiriyor.

Granola

Daha pratik bir alternatif olarak, granolayı doğranmış kuru meyvelerle değiştirmek de mümkün. Ekstra lezzet katmak isteyenler için tarçın ve eritilmiş bir iki kare bitter çikolata da harika bir seçenek.

Sonuç

Beslenme uzmanı Parada, anti-enflamatuar bir diyetin sağlıklı bir yaşam tarzının yalnızca bir parçası olduğunu hatırlatıyor. “Egzersiz (özellikle kuvvet antrenmanı), stres yönetimi, düzenli ve kaliteli uyku ile yeterli D vitamini alımına da özen göstermek gerekir. Güneşe maruz kalmak veya takviye kullanmak, bu süreci destekleyebilir” diyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *