28 Haziran 2025
İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Tarsus Belediyesi, Yerel Üretimi Desteklemek İçin Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi Açtı

Tarsus Belediyesi, Yerel Üretimi Desteklemek İçin Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi Açtı

Tarsus Belediyesi, yerel üretimi desteklemek için Meyve ve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi açtı. Domates, elma, biber gibi ürünler hijyenik şekilde işlenerek israf önlendi. Belediye Başkanı Boltaç, tesisin hem üreticilere katkı sağladığını hem de sağlıklı ürünler sunduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

MERSİN’in Tarsus ilçesinde, belediye, yerel üretimi desteklemek ve tarımsal ürünlerin raf ömrünü artırmak amacıyla hayata geçirdiği Meyve ve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi ile üreticilerin ve vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Tarsus Belediyesi, Meyve ve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi’nde, mevsimine göre domates, şeftali, karpuz, kavun, elma, biber ve birçok sebze-meyve kurutularak hijyenik koşullarda paketleniyor. Bu sayede, Tarsus’un bereketli topraklarında yetişen ürünler ekonomik değere dönüşüyor, israfın önüne geçiliyor ve sürdürülebilir tarım anlayışı destekleniyor.

Özellikle yaz aylarında domates kurutma işlemlerinin yoğun olarak sürdüğü tesiste, yaz sonu ve sonbahar aylarında ise elma, şeftali, kavun, karpuz, biber ve benzeri ürünler işleniyor. Kurutma işlemi; gıda standartlarına uygun, hijyenik ve modern tekniklerle gerçekleştiriliyor. Tesis, ürünlerin doğal yapısını ve besin değerini koruyarak hem yerel tüketiciye sağlıklı alternatifler sunuyor hem de üreticilerin ürünlerini değerlendirmesine imkan tanıyor.

Tarsus'ta yerel üreticinin her zaman yanında olduğunu vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Tarsus’u üretimin ve emeğin merkezi yapma hedefimiz doğrultusunda, her geçen gün yeni bir adım atıyoruz. Bu tesis sayesinde hem üreticimizin alın terini ziyan etmiyor hem de vatandaşlarımıza sağlıklı ve doğal ürünler sunuyoruz. Mevsimlik ürünleri dört mevsim sofralara taşıyacak bu tesis, aynı zamanda aile ekonomilerine de katkı sunuyor. Tarsus’un bereketiyle büyüyen bu modeli tüm halkımızın hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *