01 Mayıs 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Eriğin Faydaları Nelerdir?

Eriğin Faydaları Nelerdir?

Eriğin faydaları özellikle ilk çıktığı aylar olan baharda oldukça fazladır. Tazeliği ve kendine özgü lezzeti ile alışveriş listelerinin başında yer alan bu lezzet, farklı türlere sahiptir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Eriğin Faydaları

Eriğin faydaları özellikle ilk çıktığı aylar olan baharda oldukça fazladır. Tazeliği ve kendine özgü lezzeti ile alışveriş listelerinin başında yer alan bu lezzet, farklı türlere sahiptir. Yeşil, kırmızı, mor, sarı renkleri ile cıvıl cıvıl sofralar kurmaya yardımcı olurken faydaları sayesinde insan sağlığının korunmasına katkıda bulunur.

Eriğin Besin Değeri

Eriğin besin değeri aşağıdaki gibidir: Kalori: 30 gr Karbonhidrat: 8 gr Lif: 1 gr Şeker: 7 gr

Eriğin Faydaları Nelerdir?

Ekşi tatlı aroması ile damaklarda iz bırakan, içerisinde yer alan A,B, K vitaminleri ve mineraller bulunduran eriğin faydaları şunlardır: Erik zengin C vitaminli içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanın normal şekilde pıhtılaşmasını sağlar ve kan damarlarının oluşumunu destekler.

Eriğin Faydaları Devam Ediyor

Erikte bulunan fitokimyasallar ve besinler kalp hastalığına neden olabilen iltihaplanmaları azaltır. Kabızlığı giderir ve tokluk hissi oluşturarak kilo kaybını destekler. Demir eksikliği gibi sağlık sorunlarının tedavi sürecine de olumlu katkıda bulunur.

Eriğin Antioksidan Kaynağı Olması

Erik önemli miktarda antioksidan kaynağıdır. Kendine özgü aromaya sahip eriğin faydaları arasında antioksidan açısından zengin olması da yer alır. Yüksek oranda antioksidan içeriği sayesinde hücrelerin kendini yenilemesini kolaylaştırır ve çeşitli hastalıkların oluşmasını engeller.

Eriğin Kolesterolü Dengelemesi

Eriğin faydalarından bir diğeri ise kolesterol, şeker gibi sağlık sorunlarının tedavi sürecine sağladığı olumlu katkıdır. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde damar yollarında oluşan tıkanıkların giderilmesine yardımcı olur ve tedavi sürecinin kontrollü bir şekilde yürütülmesinde büyük öneme sahiptir.

Eriğin Lif Kaynağı Olması

Erik, lif bakımından da oldukça zengindir. Lif oranı sayesinde tokluk hissi oluşturarak kişilerin sağlıklı beslenmesine yardımcı olur ve bağırsak sağlığının korunmasına katkı sağlar. Aynı zamanda kan şekerini düzenleyerek sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

Erik ve Ödem

Erik, potasyum oranı sayesinde ödem atmaya yardımcı olur. Ödem atma döneminde dikkat edilen beslenme şekli ve egzersizler de sürecin hızlandırılmasına yardımcı olur.

Kuru Eriğin Faydaları

Kuru eriğin faydaları şu şekilde sıralanabilir: Metabolizma çalışma hızını etkileyerek kilo vermeye yardımcı olur. Kabızlık ya da hazımsızlık gibi sindirim sisteminde oluşan problemlerin giderilmesine katkı sağlar. Zengin potasyum içeriği sonucunda kalp sağlığının korunmasında büyük öneme sahiptir.

Erik Kullanarak Yapılabilecek Tarifler

İnsan vücuduna yararları ile bilinen kara eriğin faydaları, pek çok tarifte yer almasına yardımcı olur. Bu tarifler arasında kolay hazırlanışı ve eşsiz lezzeti ile meyve suyu öne çıkar. Meyve suyu aşamasında olgunlaşan, kırmızı ya da sarı renge sahip meyveler tercih edilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *