Artemisbet JOJOBET
11 Eylül 2025
İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Kardiyologların Önerdiği Sağlıklı Peynir: Yağı Düşük, Proteini Yüksek!

Kardiyologların Önerdiği Sağlıklı Peynir: Yağı Düşük, Proteini Yüksek!

Peynir, çeşitli tatlara ve dokulara sahip besleyici bir gıdadır. Özellikle kalsiyum açısından zengin peynirler, kemik sağlığı için önemli bir kaynaktır. Peynirin içinde en yüksek kalsiyum oranına sahip olan peynir türü ise lor peyniridir. Lor peyniri, kalsiyum ihtiyacını karşılamak isteyenler için ideal bir tercihtir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sağlıklı Peynir Seçenekleri

Peynir sevenler için sağlıklı seçenekler her zaman önemli olmuştur. Son yapılan araştırmalar ve uzman görüşlerine göre, en sağlıklı peynir türleri belirlendi.

Parmesan

36 ay süren olgunlaşma süreciyle laktoz oranı azalan Parmesan, yüksek protein ve düşük yağ içeriğiyle özellikle laktoz intoleransı olanlar için ideal bir alternatif sunuyor. Diyetisyenler, az miktarda tüketilmesinin bile kilo kontrolü üzerinde olumlu etkisi olduğunu belirtiyor.

Mozzarella

Vitamin ve mineral bakımından zengin olan Mozzarella, prebiyotik özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kardiyologlar, kalp sağlığına katkıda bulunduğu ve düşük yağ içeriği sayesinde düzenli tüketilmesini öneriyor. Özellikle kış aylarında vücut direncini artırmasıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'den Feta

Beyaz peynir olarak bilinen Feta, mineral deposu olarak öne çıkıyor. Keçi sütünden üretilen çeşitleri, potasyum, kalsiyum, sodyum ve çinko açısından zengindir. Düşük kalorili yapısı, kilo kontrolü yapmak isteyenlerin favorisi haline getiriyor. Sebzeler ve zeytinyağıyla tüketildiğinde besin değerini daha da artırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *