Artemisbet JOJOBET
28 Ağustos 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Kemiklerin Mucizevi Gücü: Yoğurda Ekmeği Unutturacak Şaşırtıcı Besin!

Kemiklerin Mucizevi Gücü: Yoğurda Ekmeği Unutturacak Şaşırtıcı Besin!

Kalsiyum açısından zengin quark, krem peynirine benzeyen bir yapıya sahiptir. Quark'ın içeriğinde bulunan proteinler, kas dokusunu onarmaya yardımcı olmaktadır. Quark'ı evde yapmak için sütü kaynatıp limon suyu ekleyerek pıhtılaştırabilir ve süzgeç yardımıyla suyunu süzerek elde edebilirsiniz. Bu sağlıklı ve besleyici besin maddesini evinizde kolayca hazırlayarak tüketebilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Quark: Sporcuların Vazgeçilmezi

Quark, sporcular arasında oldukça popüler hale gelen bir süt ürünüdür. Kefirden sonra tercih edilme sebebi, yoğurttan 2 kat fazla protein içermesidir. Bu özelliği sayesinde, Quark sporcular için önemli bir besin kaynağı haline gelmektedir.

Quark'ın Üretim Süreci

Quark'ın yapımı oldukça basittir. Peynir ve yoğurt kültürlerinin karışımı, ılık sütte fermantasyonla lor haline getirilir ve daha sonra peynir altı suyuyla sıkılarak elde edilir. Bu basit süreçle, besleyici ve lezzetli bir ürün ortaya çıkar.

Quark'ın Lezzeti ve Kullanım Alanları

Quark, hafif bir tada sahip olup bazılarına göre krem peyniri anımsatırken bazılarına göre yoğurt ve süzme peyniri karışımını hatırlatır. Avrupa'da genellikle kahvaltılarda tereyağı yerine ekmekle tüketilir. Farklı tariflerde kullanılabilecek çok yönlü bir besindir.

Quark'ın Sağlığa Faydaları

Quark, probiyotikler açısından zengin olup bağırsak sağlığını destekler. Sindirimi kolaylaştırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sorunu yaşayanlar için ideal bir seçenektir. Aynı zamanda kas gelişimine destek olabilecek yüksek protein içeriğine sahiptir.

Quark'ın Besleyici Değerleri

Quark, düşük yağ ve tuz içeriğiyle kolesterol kontrolüne yardımcı olurken, A ve B12 vitaminleri ile göz sağlığını destekler ve sinir sistemini korur. Tam yağlı Quark ise kalsiyum ve K vitamini açısından zengindir ve kalp ile kemik sağlığı için faydalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *