Rize Haber meritbet
23 Kasım 2025
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Turp Çeşitlerinin Sıra Dışı Dünyası: Kırmızı, Bebek, Karpuz ve Siyah Turp Arasındaki Farklar!

Turp Çeşitlerinin Sıra Dışı Dünyası: Kırmızı, Bebek, Karpuz ve Siyah Turp Arasındaki Farklar!

Turp, genellikle salatalarda kullanılan ve farklı tat ve dokulara sahip olan bir sebzedir. Bazıları keskin bir tada sahipken, bazıları tatlı ve bazıları da çiğ yenmeyecek kadar liflidir. Turp türleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için bir turp dosyası açalım ve farklı turp çeşitlerini inceleyelim.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kırmızı Turp

Turp denildiğinde ilk akla gelen kırmızı turp, parlak ve çarpıcı kırmızı rengiyle dikkat çeker. Genellikle salatalarda kullanılan bu turp çeşidi, hafif keskin tadıyla salatalara lezzet katar. Aynı zamanda dilimlenerek zeytinyağı ve tuz ile harika bir mezeye dönüşebilir.

Bebek Turp

Bebek turplar, kırmızı turp olgunlaşmadan toplandığı için daha küçük ve sert yapıya sahiptir. Acılığı neredeyse hiç olmayan bu turplar, salatalara çıtırlık katar. Renkleri ve dokularıyla salatalara farklı bir lezzet katarak sunumu güzelleştirir.

Karpuz Turp

Karpuz turp, adını andırdığı gibi dış kabuğu yeşilimsi ve iç kısmı canlı pembe renge sahiptir. Diğer turp çeşitlerine göre daha tatlı olan karpuz turp, tek başına tüketilebilecek kadar lezzetlidir. Salatalara hem görsellik hem de hafif tat katmak için ideal bir tercihtir.

Siyah Turp

Siyah turp, turp ailesinin en sert ve yoğun aromalı üyesidir. Lif oranı oldukça yüksek olduğundan çiğ tüketimi diğer turplara göre daha zahmetlidir. Genellikle turşu yapımında kullanılan siyah turp, güçlü aromasıyla öksürük şuruplarında da sıkça tercih edilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *