Yağsız ve Meyveli Yoğurtlardaki Gizli Tehlikeler
Sürücü, tüketicilerin sağlıklı zannederek tercih ettiği bazı ürün gruplarında da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Meyveli/Aromalı Yoğurtlar
Çocuk yoğurtları da dahil olmak üzere, bu tür ürünler genellikle şeker, glikoz-fruktoz şurubu, aroma verici, renklendirici ve stabilizatör içerir.
Yağsız/Light Yoğurtlar
Yoğurdun besleyici değeri (A, D, E, K vitaminleri) içindeki süt yağından gelir. Yağ alındığında, kaybedilen kıvamı tutturmak için bu yoğurtlara genelde ekstra katkı maddeleri eklenir.
Yoğurt tüketirken sağlıklı olduğunu düşündüğünüz yağsız veya meyveli yoğurtların içeriğinde bulunan gizli tehlikelere dikkat etmek önemli. Özellikle meyveli veya aromalı yoğurtlar genellikle fazla şeker ve katkı maddesi içerebilir. Aynı şekilde yağsız veya light yoğurtlar da yağsız olmalarına rağmen içerdikleri katkı maddeleri nedeniyle sağlıklı bir tercih olmayabilir. Besleyici değerlerinin sadece yağ içeriğinden gelmesi, yağsız yoğurtların içine eklenen katkı maddelerinin zararlı olabileceğini gösteriyor.
Uzmanlar, yoğurt alırken etiketleri dikkatlice okumayı ve içeriği hakkında bilgi sahibi olmayı öneriyor. Doğal ve katkısız yoğurtları tercih etmek, sağlıklı bir beslenme için önemli bir adım olabilir.