meritbet
30 Ekim 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri "Hızlı ve Pratik Mozaik Pasta Tarifi - Özel Günler İçin Mükemmel Bir Seçenek!"

"Hızlı ve Pratik Mozaik Pasta Tarifi - Özel Günler İçin Mükemmel Bir Seçenek!"

Fırın yok, pişirme derdi yok! Türk mutfağının en sevilen pratik tatlılarından Mozaik Pasta'yı mutfak acemilerinin bile kolaylıkla yapabileceği, lezzetiyle olay yaratacak orijinal tarifi sizin için derledik. Az malzemeyle kısa sürede enfes bir lezzet şöleni hazırlayın.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Mozaik Pasta Tarifi

Özel günlerde, çay saatlerinde ya da aniden gelen misafirler için hızlı ve garanti bir tatlı arıyorsanız, Mozaik Pasta tam size göre. Klasikleşmiş lezzeti, yapımındaki basitlikle birleşince vazgeçilmez bir tarif ortaya çıkıyor.

Malzemeler

Mozaik pastanın en güzel yanı, karmaşık malzemeler gerektirmemesidir. İşte lezzetli bir Mozaik Pasta için gerekli olan temel malzemeler: 300 gram petibör bisküvi, 100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, yarım su bardağı toz şeker, isteğe bağlı olarak 1 çay bardağı ceviz, fındık veya badem kırığı.

Yapılışı

Mozaik pastayı yapmak oldukça eğlenceli ve hızlıdır. İşte adım adım yapılışı:

1. Bisküvileri Kırma Aşaması

Derin bir karıştırma kabına petibör bisküvileri alın. Bisküvileri elinizle kabaca parçalara ayırarak kırın, çok ufalamamaya dikkat edin.

2. Çikolata Sosunu Hazırlama

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine sütü, kakaoyu ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.

3. Malzemeleri Birleştirme ve Harmanlama

Hazırladığınız ılık çikolatalı sosu, kırdığınız bisküvilerin üzerine dökün ve spatula ile nazikçe karıştırın. Ceviz veya fındık kırıklarını ekleyip karıştırmaya devam edin.

4. Şekil Verme ve Dinlendirme

Karışımı streç film ile kapladığınız bir tezgaha dökün, sıkıca rulo şeklinde sarın. Rulonun kenarlarını sıkıştırarak düzgün bir şekil verin. Pastayı en az 2-3 saat dondurucuda bekletin.

5. Soğutma ve Servis

Pastayı dondurucudan çıkarıp dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *