06 Haziran 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Adana'nın eşsiz lezzeti: Çıtır çıtır Adana böreği nasıl yapılır?

Adana'nın eşsiz lezzeti: Çıtır çıtır Adana böreği nasıl yapılır?

Adana'nın en sevilen lezzetlerinden biri olan Adana böreği tarifi, hem evlerde hem de restoranlarda sıkça tercih ediliyor. Çıtır çıtır lezzetiyle damakları şenlendiren bu böreğin en pratik tarifini derledik. Adana böreğinin en kolay ve lezzetli halini denemek isteyenler için ideal bir seçenek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Adana'nın En Meşhur Lezzeti: Çıtır Çıtır Adana Böreği

Çukurova'nın en sıcak şehri Adana, dumanı üzerinde tüten çıtır çıtır böreğiyle de adından söz ettiriyor. Adana böreği, geleneksel hale gelen bir lezzet olarak sofralarda yerini alıyor.

Adana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

TARİFİ SIR GİBİ SAKLANIYORDU İncecik hamurun kat kat serilmesiyle yapılan Adana böreği, artık yalnızca Adanalıların sofrasını süslemeyecek. Adana böreğinin orijinal tarifi, Adanalılar tarafından sır gibi saklanıyordu. Bu tarifle birlikte herkes, hem çıtır çıtır hem de pratik Adana böreği pişirebilecek.

ÇITIR ÇITIR ADANA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER: 12 adet baklavalık yufka, 3 adet yufka, 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt (200 ml), 200 gram tereyağı, 500 gram kaşar peyniri, 200 gram çeçil peyniri.

Adana Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle Adana böreğinin tabanı için baklavalık yufkaları tezgaha alın. Yufkaların tepsi boyutunda olması için kenarlarda kalan fazlalıkları keserek ayırın. 6 kat yufka kestikten sonra böreğin üstünde kullanacağınız diğer 6 katını da keserek bir kenara ayırın.

Yufkaların arasına süreceğiniz tereyağını uygun bir tavaya alın ve eritin. Tepsinin tabanını ve kenarlarını erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. Ardından kestiğiniz 5 adet baklavalık yufkaların her birini sırasıyla tepsiye yerleştirin. Her yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün.

Sosu için; uygun bir kaba yumurta ve sütü alarak çırpın. 1 adet böreklik yufkayı parçalar halinde koparın. Hazırladığınız sosa batırarak tepsiye yerleştirin. Tüm parçalar bitinceye kadar aynı şekilde sosa batırıp süzerek tepsiye yerleştirmeye devam edin.

Rendelenmiş kaşar peynirini tepsiyi kaplayacak şekilde serpiştirin. Üzerine çeçil peynirini yerleştirin. Tekrar 1 adet böreklik yufkayı yine parçalara ayırın ve sosa batırarak peynirin üzerini kapatacak şekilde tepsiye yerleştirin.

Kalan sekiz katı da sosa batırarak tepsiye ekleyin. Son katın üzerine tereyağı sürün. Tepsiyi ocağa yerleştirin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Böreğin altı piştiğinde ters çevirerek tekrar tereyağı sürün ve pişirmeye devam edin. Kızardığında servise hazır. Adana böreği hazır! Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *