Mevlid Kandili Kutlamaları Devam Ediyor
Hazreti Muhammed'in dünyayı teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, İslam toplumlarında peygamber sevgisinin kültürel hayata yansıması olarak asırlardır kutlanıyor.
Kandil Simidi İkramı Gelenek Haline Geldi
Mevlid Kandili'ne hazırlık yapanlar kandil simidi ikramını da unutmuyor. İster misafirinize ister ailenize Miraç Kandili'nde ikram edeceğiniz kandil simidi tarifi oldukça pratik şekilde hazırlanıyor.
Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri
Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin kıyır kıyır olmasının püf noktası yağ mı sirke mi? İşte Mevlid Kandiline özel kandil simidinin yapılışı ve malzemeleri...125 gram margarin, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı mahlep, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 3-4 su bardağı kadar un, 2 yumurta akı, Susam (ya da çörek otu).
Adım Adım Kandil Simidi Yapımı
Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın.
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.
Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın.
Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın.
Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.
Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin.
Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin.