Artemisbet JOJOBET
03 Eylül 2025
İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Ağızda dağılan kandil simidi tarifi: Kıyır kıyır olmasının püf noktası yağ mı sirke mi

Ağızda dağılan kandil simidi tarifi: Kıyır kıyır olmasının püf noktası yağ mı sirke mi

2025 Mevlid Kandili'nde ailesine ve sevdiklerine hazırlık yapanlar kandil simidi tarifi araştırıyor. Son peygamber Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili, Türkiye'de hem manevi hem de geleneksel anlamda idrak ediliyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin kıyır kıyır olmasının püf noktası yağ mı sirke mi? İşte Mevlid Kandiline özel kandil simidinin yapılışı ve malzemeleri

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Mevlid Kandili Kutlamaları Devam Ediyor

Hazreti Muhammed'in dünyayı teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, İslam toplumlarında peygamber sevgisinin kültürel hayata yansıması olarak asırlardır kutlanıyor.

Kandil Simidi İkramı Gelenek Haline Geldi

Mevlid Kandili'ne hazırlık yapanlar kandil simidi ikramını da unutmuyor. İster misafirinize ister ailenize Miraç Kandili'nde ikram edeceğiniz kandil simidi tarifi oldukça pratik şekilde hazırlanıyor.

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin kıyır kıyır olmasının püf noktası yağ mı sirke mi? İşte Mevlid Kandiline özel kandil simidinin yapılışı ve malzemeleri...125 gram margarin, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı mahlep, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 3-4 su bardağı kadar un, 2 yumurta akı, Susam (ya da çörek otu).

Adım Adım Kandil Simidi Yapımı

Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın.

Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.

Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın.

Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın.

Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin.

Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *