Deneme Bonusu Veren Siteler
04 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Antakya’dan Gelen Efsane Tat: Şıhıl Mahşi Tarifi Parmak Yedirtiyor!

Antakya’dan Gelen Efsane Tat: Şıhıl Mahşi Tarifi Parmak Yedirtiyor!

Hatay mutfağının özel lezzeti şıhıl mahşi, kızartılmış kabakların kıymalı iç harcıyla doldurulmasıyla hazırlanıyor. Fırınlanarak kesin iç ve sos ile sunulan bu yemeğin tarifi, geleneksel mutfaklara otantik bir dokunuş katıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Şıhıl Mahşi: Hatay Mutfağının En Özel Lezzeti

Hatay’ın zengin mutfak kültüründen çıkan şıhıl mahşi, kabak dolmasının en özel halini temsil ediyor. Özenle kızartılan kabakların içine doldurulan nefis kıymalı iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu yöresel tarif, hem göze hem mideye hitap ediyor. İşte, mutfağınıza otantik bir hava katacak şıhıl mahşi tarifi!

Maharetli Ellerden Çıkma Bir Lezzet: Şıhıl Mahşi Tarifi

Malzemeler:
Kabaklar için:

1 kg kabak

1 çay bardağı sıvı yağ

İç harç için:

2 adet yemeklik doğranmış soğan

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı domates salçası

500 gr dana kıyma

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 avuç doğranmış maydanoz

Salçalı naneli sos:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kuru nane

Servis için:

1 su bardağı çırpılmış yoğurt

Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?

Hazırlık Aşaması: Kabakları iyice yıkayıp dış yüzeyine çatal yardımıyla dekoratif çizikler atın. Ortadan ikiye böldüğünüz kabakların içini oyun, çıkan iç kısımları daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Kızartma İşlemi: Kabakları kızgın yağda hafifçe yumuşayana kadar kızartın.

İç Harç Hazırlığı: Başka bir tencerede sıvı yağla soğanları kavurun. Fıstıkları ekleyin. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından kıymayı, baharatları ve nohutları da ekleyip karışımı pişirin. En son maydanozu ekleyerek ocağı kapatın.

Doldurma ve Pişirme: Kabakların içine kıymalı harcı yerleştirin. Üzerine daha önce çıkardığınız kabak içinden bir parça koyun. Tüm dolmaları fırın kabına dizin. Üzerine salçalı naneli suyu gezdirin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Sunum: Servis sırasında çırpılmış yoğurdu ve fırından çıkan sosu üzerine dökün. Yanında sıcak pideyle servis ederek Antakya’ya özgü bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *