Artemisbet JOJOBET
07 Eylül 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Bildiğiniz menemenleri unutun! Çakallı menemeni farkıyla damaklarda iz bırakıyor

Bildiğiniz menemenleri unutun! Çakallı menemeni farkıyla damaklarda iz bırakıyor

Menemen tutkunları buraya! Kahvaltı sofralarına damga vuran Samsun’un dillere destan Çakallı menemeni tarifini sizler için derledik. Bu efsane lezzeti tatmadan menemen hakkında karar vermeyin!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çakallı Köyü'nün Meşhur Lezzeti: Çakallı Menemeni

Türkiye'nin gastronomi haritasında öne çıkan köylerden biri de Samsun'un Ladik ilçesine bağlı Çakallı Köyü'dür. Bu köy, enfes yemekleriyle adını duyurmuş ve özellikle "Çakallı Menemeni" ile tanınmaktadır.

Malzemeler

2 adet domates
2 adet biber
3 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
50 g kadar tel peyniri ya da kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tepeleme)
Tuz

Yapılışı

Biberleri yıkayarak doğrayalım.

Domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.

Tavaya tereyağını alarak eritelim ve biberleri ilave edelim.

Biberler kavrulduktan sonra domatesleri ilave ederek kaynayana kadar bekleyelim.

Kaynayan ve yumuşayan domatesleri patates ezici ile güzelce ezelim.

Domatesler pişene kadar pişirmeye devam edelim.

Daha sonra kırmızı toz biberi ilave edelim karıştıralım.

Peynirleri tel tel bölerek menemene ekleyelim, peynirler eriyene kadar karıştıralım.

Son olarak yumurtaların sarısını menemene ilave edelim, tuzunu da ekleyerek karıştıralım ve yumurtalar piştikten sonra ocaktan alalım.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *