26 Haziran 2025
İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Bu Lahana Turşusu tarifiyle kışın en popüler şefi siz olun: Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Bu Lahana Turşusu tarifiyle kışın en popüler şefi siz olun: Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Lahana turşusunu kütür kütür ve leziz yapmanın yollarını mı arıyorsunuz? İşte üzüm sirkesi ve kaya tuzunun mucizevi dokunuşuyla hazırlanan bu özel tarif!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kış aylarında sofraların baş tacı olan lahana turşusu, hem sağlık deposu hem de damak şenlendiren bir lezzet sunuyor. Bu geleneksel lezzeti evinizde nasıl canlandıracağınızı keşfedin!

Ev yapımı lahana turşusu, kış sofralarının olmazsa olmazıdır. Siz de bu sağlıklı ve leziz turşuyu evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz; işte adım adım tarifimiz!

Kışın vazgeçilmez lezzeti lahana turşusu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Üzüm sirkesinin lezzet katkısı ve diğer püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız?

Beyaz lahana turşusu tarifi

Malzemeler
1 adet orta boy lahana
Yarım su bardağı kaya tuzu
3 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
Su

Beyaz lahana turşusu tarifi

Lahananın dış yapraklarını ayırın.
Ortasındaki kökünü bıçakla kesip kıvrımlı yapraklarını irice doğrayın ve derin bir kaseye alın.
Üzerine kaya tuzunu serpin ve lahanaları elinizle 10 dakika kadar ovalayarak tuzu iyice yedirin.
Lahanaları yıkayıp sterilize ettiğiniz kavanozun içine yerleştirin.
Kabuğunu soyup diş diş ayırdığınız sarımsakları lahanaların arasına sıkıştırın.
Limon tuzunu sirkeyle karıştırıp lahanaların üzerine dökün.
Kavanozun kalan boşluğunu da suyla tamamlayın ve kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
Kavanozu alt üst ederek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
Turşuyu serin ve güneş almayan bir yerde 15 gün kadar bekletin.
Bu süre içinde kapağını kesinlikle açmayın.
15 günün sonunda olgunlaşan turşunuzu yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Lahana Turşusu Püf Noktaları

- Lahana turşusu yapılırken genellikle üzüm sirkesi kullanılmalıdır. Üzüm sirkesi lahana turşusuna çok yakışacağı için turşuyu da lezzetlendirecektir. İsteğe bağlı olarak farklı sirkeler de kullanılabilir.

- Lahana turşusu yapılırken mutlaka kaya tuzu eklenmelidir. Bu turşulara yemeklik tuz yerine kaya tuzu atılması gerekir. Kaya tuzu genel olarak turşuların geç erimesini sağlayacaktır.

-Lahana turşusunun bozulmaması için mutlaka serin ve güneş almayan bir yerde beklenmesi gerekir. Ev sıcak ise lahana turşusu mutlaka soğuk bir alanda ve ya buzdolabında bekletilmelidir.

- Lahana turşusunun içine nohut konulması lahana turşusunun daha hızlı hazır olmasını sağlayacaktır.

Lahana turşusu, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak, hem sağlığınıza katkı sağlar hem de sofralarınıza renk katar. Üzüm sirkesi, kaya tuzu ve diğer püf noktalarıyla hazırladığınız bu turşu, kütür kütür ve leziz bir deneyim sunacak. Tarifimizi deneyin ve lahana turşusunun bu enfes lezzetini kendiniz keşfedin. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *