meritbet
02 Kasım 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Bulut gibi hafif ve leziz bir kahvaltı tarifi: Yumuşacık Jelibon Pankekler!

Bulut gibi hafif ve leziz bir kahvaltı tarifi: Yumuşacık Jelibon Pankekler!

Pankek kahvaltılara özel bir tarif. Tadımı ve lezzeti yumuşacık olan pankek hızlıca hazırlanabilir. Bulut pankek değişik tarif arayanlar için iyi bir alternatif.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bulut Pankek Tarifi

Bulut pankek için hamur karışımı iyi bir şekilde karıştırılmalıdır. Bu tarif enfes pankekler elde etmek için ideal bir seçenektir.

Gerekli Malzemeler

2 adet yumurta (sarısı ve beyazları ayrı kaselere ayrılmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı süt
3,5 yemek kaşığı un

Tarifin Yapılışı

"Yumurta beyazlarını 1 yemek kaşığı toz şekerle beraber köpük halini alana dek çırpın.

Yumurta sarısı, toz şeker, vanilin, tuz ve sütü karıştırın.

Yumurta sarılı karışımın üzerine unu ilave edin ve güzelce karıştırın.

Köpük haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını, yumurta sarılı karışıma spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak yedirin ve sıkma poşetine alın.

Pişireceğiniz tavayı ısıtın.

Küçük daireler olacak şekilde tavaya karışımdan sıkın.

Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve pankekleri kısık ateşte 2 dakika pişirin. 2 dakika sonunda kapağı açın ve pankeklerin üzerine tekrar karışımdan sıkarak 2 dakika daha pişirin.

Arka yüzünü de 2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

Yumuşacık ve bulut gibi pankekleri sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!

Pişirme İpuçları

Sıkma poşetiniz yoksa kilitli poşet veya buzdolabı poşeti kullanarak da kolaylıkla sıkabilirsiniz. Deneyebilir ve farklı sunumlar yapabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *