meritbet
06 Kasım 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Bursa'ya has bir lezzet: Ev yapımı Orijinal İnegöl köftesi tarifiyle damaklar şenlenecek!

Bursa'ya has bir lezzet: Ev yapımı Orijinal İnegöl köftesi tarifiyle damaklar şenlenecek!

Bursa mutfağının incisi, az malzeme ile hazırlanan ancak lezzetini ustalıkla yoğurma ve uzun dinlenmeden alan İnegöl Köftesi; sulu, pürüzsüz dokusu ve sade aromasıyla tüm köfte severlerin favorisidir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İnegöl Köftesi'nin Sırrı

İnegöl Köftesi, harcında çok az baharat kullanılması ve kıymanın kalitesinin ön plana çıkarılmasıyla dikkat çeker. Klasik köftelerden farklı olarak bu tarife yumurta, ekmek içi veya galeta unu eklenmez.

Lezzetin Anahtarı

İnegöl Köftesi'nin lezzetini yakalamak için kıymanın dinlendirilmesi, sadece soğan posasının kullanılması ve doğru pişirme tekniği önemlidir.

İnegöl Köftesi Tarifi

Malzemeler:
- 1 kg orta yağlı dana kıyması
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 15-20 gr tuz
- 7 gr karbonat
Pişirme için: Az miktarda sıvı yağ veya tereyağı

Hazırlanış Aşamaları

Gün: Kıymanın Tuzlanması ve Dinlendirilmesi

Kıymanın tamamını geniş bir kabın içine alın ve tuz ekleyerek iyice yoğurun. Ardından streç filmle kapatarak buzdolabında en az 12 saat dinlendirin.

Önemli Adımlar

Gün: Karbonat ve Soğan Eklenmesi, Şekillendirme

Dinlenmiş kıymaya rendelenmiş soğan posası ve karbonat ekleyip yoğurun. Harcı tekrar dinlendirerek şekillendirme aşamasına geçin.

Şekillendirme ve Pişirme

Dinlenmiş köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve yapışmaz bir tavada pişirin. Köfteleri sık sık çevirerek kızartın ve sulu kalmasına özen gösterin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *