Rize Haber meritbet
10 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Çay keyfini taçlandıran lezzet: En pratik haşhaşlı şekerpare tarifi!

Çay keyfini taçlandıran lezzet: En pratik haşhaşlı şekerpare tarifi!

Anadolu mutfağının sevilen tatlısı şekerpareyi, geleneksel tarifine haşhaşın mistik dokunuşunu ekleyerek yeniden keşfedin. Yumuşacık dokusu ve tam kıvamında şerbeti ile çay saatlerinizi veya özel davetlerinizi taçlandıracak bu lezzeti mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Şekerpareye farklı bir lezzet katmak isteyenler için ideal bir tarif!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan şekerpare, haşhaşın eşsiz aroması ve çıtırtısıyla farklı bir lezzet sunuyor.

Malzemeler

2 adet yumurta
1 paket tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su
Islatmak için: 1 su bardağı süt
Batırmak için: 1 su bardağı haşhaş
Üzeri için: Tuzsuz fındık, ceviz, badem

Yapılışı

Tencerede suyu ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın.

Hamur Hazırlığı

Tereyağı veya margarini eritip yoğurma kabına alın, üzerine sıvıyağ ekleyerek karıştırın.

İrmik ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın, ardından un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.

Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapın.

Şekerpare Şekillendirme

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.

Önce süt, sonra haşhaşa batırın ve isteğe göre badem, fındık veya cevizle süsleyin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Sunum

Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için bekletin.

Servis yaparken yanında dondurma ile sunum yapabilirsiniz.

Haşhaşlı şekerpare tarifi ile sevdiklerinize lezzetli bir tatlı ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *