Artemisbet JOJOBET
07 Eylül 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Çay Saatine Renk Katacak Lezzet: Şekerpare Tarifini Mutlaka Deneyin!

Çay Saatine Renk Katacak Lezzet: Şekerpare Tarifini Mutlaka Deneyin!

Çay saatine en favori tatlıların lideri şekerpare hem lezzetiyle hem de yapılışıyla herkesin tarif defterinde yer alıyor. Peki, şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare, yumuşacık dokusu ve lezzetiyle hemen çay saatine yetişecek bir tatlı. İşte adım adım tam ölçülü şekerpare tarifi ve püf noktaları…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan şekerpare, bayram sofralarından çay saatlerine kadar her anı tatlandırıyor. İrmikli yapısı, ağızda dağılan kıvamı ve mis gibi kokusuyla damaklarda iz bırakan bu geleneksel tatlı, evde kolayca hazırlanabiliyor. İşte tam ölçülü ve garanti tutan şekerpare tarifi...

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

125 g tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı irmik

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

2,5 – 3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

Badem veya fındık (isteğe bağlı)

ŞEKERPARE TARİFİ

Şerbeti hazırlayın:

Su ve şekeri tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın.

Limon suyunu ekleyin, birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru yapın:

Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, irmik, sıvı yağ ve yumurtayı yoğurma kabına alın.

Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

Şekil verin:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine fındık veya badem batırın.

Pişirin

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü hafif kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.

Şerbetleme

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Şerbeti çekmesi için tepsinin üzerini kapatıp dinlendirin.

SERVİS ÖNERİSİ

Üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.

Yanında kaymak veya dondurma ile çok daha lezzetli olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *