Deneme Bonusu Veren Siteler
03 Mayıs 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri "Portakallı Boşnak Kurabiyesi: Balkan Mutfağının Yeni Lezzeti Çay Saatlerine Damgasını Vuruyor"

"Portakallı Boşnak Kurabiyesi: Balkan Mutfağının Yeni Lezzeti Çay Saatlerine Damgasını Vuruyor"

Balkanların sıcak mutfak kültüründen sofralarımıza uzanan portakallı Boşnak kurabiyesi, pratik yapımı ve mis gibi kokusuyla çay saatlerine yeni bir soluk getiriyor. Geleneksel tarifin sırrı, portakalın taptaze aromasında gizli.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Boşnak Mutfağından Portakallı Kurabiye Tarifi

Balkan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Boşnak kurabiyesi, portakal aromasıyla sofralarınızı renklendiriyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.

Malzemeler

- 3 adet yumurta - 1 su bardağı yoğurt - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı toz şeker - 1 adet portakal - 1 tatlı kaşığı karbonat - 1 paket vanilin - 6,5 su bardağı un Üzeri için: - 1 küçük boy kase toz şeker

Yapılışı

1. Portakallı Boşnak kurabiyesi için geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyip çırpın. 2. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. 3. Portakalın kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp karışıma ekleyin. 4. Karbonatı yoğurdun içine ekleyip hafif kabarmasını bekleyin ve karışıma ilave edin. 5. Vanilyayı ekleyin. 6. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayın. 8. Kurabiyeleri önce toz şekere bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafif çatlayıp altı pembeleşene kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). 10. Afiyet olsun!

Portakallı Boşnak Kurabiye

Boşnak mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan portakallı kurabiye tarifi, çay saatlerinizi renklendirmeye geliyor. Geleneksel tariflerde saklı olan bu nefis lezzeti evinizde kolayca deneyebilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu kurabiyeler, sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir seçenek olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *