Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi
Çay saatinin vazgeçilmezi dereotlu poğaça, her lokmasıyla lezzet şöleni yaşatıyor.
Malzemeler
125 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu (Arttırabilirsiniz tercihe bağlı)
Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)
Dilerseniz içine peynir de koyabilirsiniz
Tarif
Tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılır. Sonrasında kontrollü bir şekilde un eklenir ve yoğurmaya devam edilir. Kıvamlı bir hamur elde edilince ince ince kıyılmış dereotu eklenir ve tekrar yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak tepsiye dizilir. İçerisine peynir koyacaksanız hamuru yuvarladıktan sonra incelterek açmalı ve peyniri ekledikten sonra yarım ay şeklinde kapatmalısınız. Şekillendirilen poğaçalar, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir.