Rize Haber
28 Aralık 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Deniz ürünleri sevenler için harika bir lezzet olan çinekop balığını pişirmenin püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte fırında ve tavada çinekop nasıl pişirilir!

Deniz ürünleri sevenler için harika bir lezzet olan çinekop balığını pişirmenin püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte fırında ve tavada çinekop nasıl pişirilir!

Çinekop balığı, doğru malzemelerle birleştirildiğinde eşsiz bir lezzet sunar. Ancak bu lezzeti korumak ve sağlıklı bir yemek hazırlamak için doğru pişirme tekniklerini bilmek önemlidir. Çinekop balığını temizlerken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları öğrenmek için aşağıdaki ipuçlarına göz atabilirsiniz.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çinekop Temizleme Tekniği

Çinekop pişirilmeden önce lezzetini koruması için, balığın alt kısmından kuyruğa doğru kesilir ve iç organları çıkarılır. Karın boşluğu iyice yıkanarak kan pıhtılarından ve siyah zarlardan arındırılır. Ayrıca solungaçlarının da temizlenmesi gerekmektedir.

Fırında Çinekop Pişirme Yöntemi

Çinekop genellikle fırında buğulama veya tavada kızartılarak pişirilir. Buğulama yöntemi, balığın lezzetini korurken daha düşük kalorili olması nedeniyle tercih edilir. Fırında çinekop yaparken balığın yanına havuç, patates, soğan gibi sebzeler eklenebilir. Zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzla lezzetlendirilen balıklar, 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.

Tavada Çinekop Pişirme Yöntemi

Tavada çinekop pişirmek için mısır unu, tuz ve sıvı yağ kullanılır. Balıklar önce tuzlu mısır ununa bulanır, ardından yağda çıtır çıtır olana kadar kızartılır. Ancak tavada pişen çinekop, kalori değerinin artmasına neden olabileceği için dikkatli tüketilmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *