13 Ekim 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Elmalı Kurabiye Tarifi: Pratik ve Lezzetli Çay Saati Favorisi!

Elmalı Kurabiye Tarifi: Pratik ve Lezzetli Çay Saati Favorisi!

Klasik kurabiye tariflerinin en popüleri olan elmalı kurabiye, tarçınlı elma harcının ve kıyır kıyır hamurunun eşsiz uyumuyla hazırlanır. Kurabiyeleriniz tıpkı pastanedeki gibi ağızda dağılan bir dokuya sahip olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Elmalı Kurabiye Tarifi

Çay saatlerinin ve özel günlerin vazgeçilmezi olan elmalı kurabiye, doğru yapıldığında son derece kolayca hazırlanabilen bir lezzettir.

Malzemeler

Hamur İçin: 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin 1 adet yumurta Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm fark etmez, kıyırlık verir) 1 paket kabartma tozu 4-4.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 3 yemek kaşığı pudra şekeri

İç Harcı

3-4 adet orta boy elma (tercihen mayhoş) 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı

1. İç Harcı Hazırlama

Elmaları soyun ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.

Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları ve toz şekeri alın.

Orta ateşte, elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika kavurun.

Bu aşamada harcın sulu kalmaması çok önemlidir.

Ocağın altını kapattıktan sonra tarçını ve isteğe bağlı olarak cevizi/fındığı ekleyip iyice karıştırın.

Harcı bir tabağa alarak tamamen soğumasını sağlayın.

2. Kurabiye Hamurunu Hazırlama

Derin bir yoğurma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı (veya margarin), sıvı yağ, yumurta, yoğurt, sirke ve pudra şekerini karıştırın.

Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Unu kontrollü eklediğinizden emin olun.

Hamur, kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan ve kolay şekil alan bir kıvama geldiğinde yoğurmayı bırakın.

Hamurun kıyır olması için çok uzun süre yoğurmamaya dikkat edin.

3. Şekil Verme ve Pişirme

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.

Her bir parçayı unlanmış zeminde oklava veya merdane yardımıyla yuvarlak veya oval şekilde açın.

Hamuru çok ince açmamaya özen gösterin.

Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla dört eşit üçgen parçaya bölün.

Geniş kenarına soğumuş elmalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun.

Harcın kenarlardan taşmamasına dikkat edin.

Geniş kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın.

Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

4. Servis

Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtikten hemen sonra, bolca pudra şekeri serpin.

Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *