Rize Haber meritbet
26 Kasım 2025
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Dünyaca ünlü çentik kebabının evde kolayca hazırlanan tarifi ve lezzeti hakkında detaylar!

Dünyaca ünlü çentik kebabının evde kolayca hazırlanan tarifi ve lezzeti hakkında detaylar!

Çentik kebabı, çökertme kebabına benzeyen ve dünyaca ünlü bir lezzet olan nefis bir yemektir. Et ve patates kızartmasının muhteşem buluşmasıyla damakları şenlendirir. Ünlü yıldızlar Türkiye'yi ziyaret ettiklerinde tatmadan dönmezler. Evde kolayca hazırlanabilen çentik kebabının tarifi: Kıyma, patlıcan, patates ve bol yoğurtla lezzet şöleni sunar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çentik Kebabı: Evde Yapımı ve Tarifi

Çökertme kebabına benzeyen ancak sadece görünüşüyle değil, tadıyla da iştah açan çentik kebabı, damakları şenlendiren bir lezzet şöleni sunuyor. Et ve patates kızartmasını sevenler için vazgeçilmez bir tercih olan çentik kebabı, dünyaca ünlü bir lezzettir. Ünlü yıldızların Türkiye’yi ziyaret edip çentik kebabını tatmadan dönmedikleri söylenir. İşte bu nefis çentik kebabını evinizde kolayca hazırlamanın tarifi:

Çentik Kebabı Tarifi

Çentik kebabı, ilk tadına bakanların bile favorisi haline gelen bir lezzetidir. Bu yemek, közlenmiş patlıcanın zarif lezzeti ile ev tarzı patates kızartmasının muhteşem bir buluşmasından meydana gelir. Çentik kebabı, Türk mutfağının en ünlü tatlarından biridir ve birçok insanın damak zevkine hitap eder. Hazırlanışı oldukça basit olan çentik kebabı, yemesi uzun süren bir zevktir. Ayrıca şık ve renkli sunumuyla gözlerinizi de şenlendirecektir. Elinize aldığınızda sulu et ve kızarmış patatesle birleşen bu çeşit, gerçekten tadı damağınızda iz bırakacak bir lezzettir.

Çentik Kebabı Malzemeleri

200 gram kıyma
Yarım kavanoz közlenmiş patlıcan
3 adet büyük boy patates (kızartılmış)
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kekik
Üzeri için:

1 yemek kaşığı maydanoz
1,5 su bardağı yoğurt

Çentik Kebabı Yapılışı

İlk olarak kıymayı sıvı yağla tavada güzelce kavurun. İsteğinize göre baharat ekleyin.

Başka bir tavada biberleri ve soğanı doğrayıp kavurun.

Biber ve soğanları kavrulmuş kıymayla birleştirip az sıvı yağ ekleyerek biraz daha kavurun. Salçayı ekledikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.

Ayrı bir tavada közlenmiş patlıcanları ve doğranmış kırmızı biberleri 2 dakika kadar soteleyin.

Geniş bir servis tabağına önce közlenmiş patlıcanları ve kırmızı biberleri yerleştirin.

Üzerine yoğurt ve mayonez karışımını ekleyin ve ardından ince ince kızartılan patatesleri yerleştirin. Son dokunuş olarak maydanozla süsleyin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *