14 Haziran 2025
İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Enginar Dolması: İlkbaharın Zarafeti Sofranıza Geliyor!

Enginar Dolması: İlkbaharın Zarafeti Sofranıza Geliyor!

İlkbaharın en taze hediyelerinden biri olan enginarla sofranıza şifa ve zarafet katın! Zeytinyağlı ve iç pilavlı bu klasik dolma, hafifliği ve lezzetiyle mevsimsel mutfağın en özel tariflerinden biri olarak öne çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Enginar Dolması Tarifi

Enginar, sindirimi kolaylaştıran ve karaciğeri destekleyen besleyici yapısıyla bahar aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri.

Enginar Dolması Malzemeleri ve Hazırlanışı

Zeytinyağlı yemek sevenlerin favorisi olan iç pilavlı enginar dolması, bu eşsiz sebzeyi sofranın yıldızı haline getiriyor. Mis gibi zeytinyağı, taze yeşillikler ve aromatik baharatlarla hazırlanan bu dolma, özel günlerde de şık bir başlangıç olabilir. İşte zeytinyağlı enginar dolması tarifi ve detayları...

Malzemeler:

6 adet enginar (ayıklanmış, çanak halde)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
Karabiber, tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 tutam taze dereotu (ince kıyılmış)
1 su bardağı sıcak su
1 limonun suyu

İç Harcın Hazırlanışı:

Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın, doğranmış soğan ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, toz şeker, tarçın, nane, tuz ve karabiberi ilave edin. Yarım su bardağı sıcak su ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dereotunu karıştırın, iç harcı soğumaya bırakın.

Dolmaların Hazırlanışı:

Enginarların iç kısmına hazırladığınız pilavlı harçtan doldurun. Geniş ve yayvan bir tencereye dizin. Kalan zeytinyağını, limon suyunu ve 1 su bardağı sıcak suyu enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine ince doğranmış dereotu serperek servis edin. Yanına yoğurt veya limon dilimi eklemek de lezzetini artıracaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *