Deneme Bonusu Veren Siteler
04 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Ev Yapımı Fındık Lahmacun, Geleneksel Kebapçıları Zorluyor! Yepyeni Bir Lezzet Sizi Bekliyor.

Ev Yapımı Fındık Lahmacun, Geleneksel Kebapçıları Zorluyor! Yepyeni Bir Lezzet Sizi Bekliyor.

Farklı bir lezzet deneyimi arayanlar için harika bir tarif: Fındık lahmacun! Artık kebapçıya gitmeye gerek yok. Bu tarifle, dışı çıtır içi nefis harcıyla hazırlanan fındık lahmacunu, mutfakta şef gibi hissettirecek. Kolay yapımıyla herkesin favorisi olacak bu tarif, fırından çıkan her lokmayla ağızda unutulmaz bir lezzet bırakacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Lahmacun Tarifi: Ev Yapımı Fındık Lahmacun

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahmacun, evde kolayca hazırlanarak sofralarda yerini alıyor. Özellikle fındık lahmacun, küçük boyutu ve lezzetli iç harcıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. İşte adım adım yapılışı...

Malzemeler:

350 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 adet küçük domates
2 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için: 2 yemek kaşığı süt, 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Soğanı, sarımsağı ve domatesi soyup rondodan geçirin.

Kıymayı, biber salçasını, tuzu ve baharatları ayrı bir kapta karıştırın.

Rondodan geçirdiğiniz karışımı kıymaya ekleyip iyice yoğurun.

Su ekleyerek iç harcı yumuşatın.

Süt ve zeytinyağını karıştırın.

Bir yufkaya süt ve zeytinyağı karışımından sürüp diğer yufkayla kaplayın.

Yuvarlak kalıplarla kesip üzerlerine kıymalı harçtan koyun ve fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz servis yapın.

Bu tarifle, evinizde lezzetli lahmacunları kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *