Rize Haber meritbet
26 Kasım 2025
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Ev yapımı kaşarlı pide tarifi: Restoranlardaki lezzeti evinize taşıyacak, tadına doyamayacaksınız!

Ev yapımı kaşarlı pide tarifi: Restoranlardaki lezzeti evinize taşıyacak, tadına doyamayacaksınız!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, tel tel kaşar peyniri ile lezzetlendirdiğiniz pidenin yapımı oldukça basittir. Adım adım uygulayabileceğiniz bu tarifle, çıtır çıtır kenarlar ve doyurucu bir lezzet elde edebilirsiniz. Mutfaktaki pide ustasınız olmaya bir adım daha yaklaşın!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Pide Tarifi: Evde Kolayca Yapabileceğiniz Lezzet

Pide, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, özellikle misafirlerinizi ağırlarken veya özel günlerde tercih edebileceğiniz harika bir seçenektir.

Malzemeler ve Hazırlık

Hamur İçin: 5 su bardağı un, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 su bardağı ılık su, Yarım çay bardağı sıvı yağ.

İç Harç ve Üzeri İçin: 500 gram taze rendelenmiş kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet yumurta sarısı, Tereyağı.

Pide Yapımı Adımları

1. Hamur Hazırlığı: Unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz gibi açın. İçine ılık su, maya, şeker ve tuzu ekleyin. Maya eriyene kadar bekleyip sıvı yağı ekleyerek yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın.

2. Hamuru Şekillendirme: Mayalanan hamuru bezelere ayırın ve oval şekilde açın. Kalınlığına dikkat ederek hamuru şekillendirin.

3. İç Harcı ve Pişirme: Hamurun ortasına bolca kaşar peyniri koyun ve kenarları katlayarak şekil verin. Pideleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yağ veya yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.

4. Sunum: Fırından çıkan sıcak pidelerin üzerine tereyağı sürüp dilimleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.

Ev yapımı kaşarlı pideniz hazır, şimdi afiyetle yiyebilirsiniz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *