Deneme Bonusu Veren Siteler
10 Mayıs 2025
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Ev Yapımı Sultan Kebabı: Osmanlı'nın Şıklığı Sofranıza Taşıyor!

Ev Yapımı Sultan Kebabı: Osmanlı'nın Şıklığı Sofranıza Taşıyor!

Osmanlı mutfağının özel lezzetlerinden biri olan tavuklu sultan kebabı, günümüze kadar gelen bir tarif olarak dikkat çekiyor. Hem kolay yapılan hem de şık sunumlu olan bu yemek, sofralarınıza ayrı bir hava katacak. Misafirleriniz için unutulmaz bir ziyafet sunmak istiyorsanız, tavuklu sultan kebabı tarifini deneyebilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezi kebap dünyasında özel bir yere sahip olan tavuklu sultan kebabı, hem lezzetiyle hem de görselliğiyle sofraları süslüyor.

Gerekli Malzemeler

2 adet yufka, 400g tavuk göğsü, 400g tavuk pirzola, 1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası (Ketçap da kullanılabilir), 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye, 1 adet patlıcan, Pul biber, Kekik, Karabiber, Tuz, Beşamel sos için: 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, Tuz, Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi.

Yapılışı

Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda kızartın.

Süzgece alarak yağının süzmesini bekleyin ve tavukları soteleyin.

Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tavaya alıp pişirin.

Tavuklar suyunu salıp rengini değiştirdiğinde yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.

Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı olarak ketçabı ekleyin.

Kapağını kapatıp 4-5 dakika pişirin, suyunu çektiğinde bezelye ve patlıcanı ilave edin.

Baharatları ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin.

Tavuklar piştiğinde beşamel sos için, tereyağını eritip unu kavurun, sütü ekleyerek karıştırın ve tuz ekleyip pişirin.

Küçük bir kaseye yufkadan serin ve tavuklu harcı ekleyin.

Yufkanın kenarlarını içeri doğru katlayarak fırın kabına ters çevirin.

Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi dökün, 190 derecede pembeleşene kadar pişirin.

Peynirler eriyip kızardığında sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *