meritbet
23 Kasım 2025
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Evde ayva tatlısı yapımı! Kış sofralarının parlayan yıldızı: Lokum gibi tadıyla yemelere doyamayacaksınız

Evde ayva tatlısı yapımı! Kış sofralarının parlayan yıldızı: Lokum gibi tadıyla yemelere doyamayacaksınız

Geleneksel Türk mutfağının incisi olan bu tatlıyı, tencerede adeta lokum kıvamında, nar gibi kızarmış ve parlak bir görünümle hazırlamanın püf noktalarını ve tam ölçülü tarifini sizler için derledik. Sofraların baş tacı olacak bu eşsiz lezzeti denemek için daha fazla beklemeyin!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ayva Tatlısı: Kış Mevsiminin Lezzetli Tercihi

Kış mevsimi tezgahlara ayvaların gelişiyle birlikte, mutfaklarda da tatlı bir telaş başlıyor.

Ayva Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Ayva tatlısı yaparken ayvaların sert ve büyük olmasına dikkat edin. Bu, tatlınızın dağılmasını engeller ve daha dolgun bir lezzet sağlar. 2 adet büyük boy ayva, 1,5 su bardağı toz şeker, 3-4 adet karanfil, yarım limon suyu, yeteri kadar su. İsteğe bağlı olarak her ayvanın içine bir yemek kaşığı vişne suyu veya nar suyu ekleyebilirsiniz.

Tencerede Lokum Gibi Ayva Tatlısı Yapımı

AYVALARIN HAZIRLANMASI: Ayvaları ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyin ve kabuklarını soyun. Ayvaları limonlu suda bekletin. ŞEKERLEME VE DİZME İŞLEMİ: Tencerenin dibine su ekleyip ayvaları dizin ve üzerlerine toz şeker serpin. RENK VE AROMA KATMANLARI: Ayva çekirdeklerini, karanfilleri ve isteğe bağlı olarak vişne veya nar suyunu ekleyin. PİŞİRME VE KONTROL: Tencereyi kısık ateşte kaynatın ve yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. SOĞUTMA VE SERVİS: Tatlıyı soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine şerbet gezdirip kaymak veya dondurma ile servis yapın. Üzerine dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *